'Black Lightning' kreeg geheel nieuw script na verhuizing

Black Lightning kreeg geheel nieuw script

Na de verhuizing naar The CW werd de boel compleet omgegooid.

Jim Pedd, 14 april 2017 om 12:17

Het zal weinig mensen verbaasd hebben toen Black Lightning naar DC-zender The CW ging. Nu blijkt uit een bericht van Deadline dat er nog wat andere veranderingen plaatsvonden achter de schermen bij de serie. Die zou eerst bij FOX te zien zijn en had een heel andere pitch. Maar aangezien de serie op een gegeven moment verhuisde van FOX naar The CW, besloot die laatste zender een nieuwe pilot op te nemen.
“Dit jaar bestelde The CW op het laatste moment een pilot van Black Lightning, waar die eerst voor Fox was. Omdat het oorspronkelijke scenario voor Fox geschreven was, werd dat niet gebruikt en is er een kortere presentatie gefilmd. Die werd wederom gebaseerd op een DC-eigendom en geproduceerd door [Greg] Berlanti.”

Centraal in de serie staat acteur Cress Williams. Hij speelt de rol van Jefferson Pierce, die al jaren niet meer actief is als superheld. Maar als zijn dochter gerekruteerd wordt door een lokale bende, besluit hij het kostuum van Black Lightning weer van de wilgen te halen. Het is nog onduidelijk of de serie zich afspeelt in het DC-universum van zender The CW.

Bron: Deadline

Lees meer over: The CW, Fox, Black Lightning, Salim Akil, Cress Williams, China Anne McClain, Nafessa Williams

Populair nieuws