search

Ons nieuws van vrijdag 14 april 2017

Eerste foto's 'Outlander' seizoen 3!!
Series / Foto's

Eerste foto's 'Outlander' seizoen 3!!

De eerste teaser wordt dit weekend verwacht.

Starz zal komend weekend de eerste teaser-trailer van het derde seizoen van Outlander vrijgeven, maar vandaag hebben we eerst een aantal foto's van het nieuwe seizoen voor jullie. De nieuwe afleveringen van Outlander worden in september uitgezonden. De teaser wordt ook vertoond voorafgaand aan de eerste aflevering van The White Princess.

De opnames van het nieuwe seizoen van Black Sails, een andere Starz-serie, werden een tijd geleden afgerond in Zuid-Afrika. De opnameploeg van Outlander was daarna in staat om dezelfde studio en zelfs een aantal schepen te gebruiken voor de tweede helft van het derde seizoen, dat zich in Jamaica afspeelt.

De eerder genoemde foto's kun je hieronder bekijken. In het derde seizoen verplaatst de actie zich naar 20 jaar in de toekomst en zien we hoe Jamie en Claire herenigd worden in 1766.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brute Jon Bernthal in iconisch outfit op setfoto's The Punisher'
Series / Foto's

Brute Jon Bernthal in iconisch outfit op setfoto's The Punisher'

Hij gaat het opnieuw zwaar krijgen.

Onlangs verscheen Iron Fist en over een paar maandjes is het de beurt aan The Defenders. Het jaar wordt afgesloten met Punisher, waarin Jon Bernthal opnieuw als de titelheld speelt. Hij debuteerde als Frank Castle a.k.a. The Punisher in het tweede seizoen van Daredevil.

Op onderstaande foto's is Bernthal te zien in zijn iconische outfit, met de grote doodskop aan de voorkant van zijn shirt. Op de website van Getty Images tref je nog meer van dergelijke afbeeldingen.

De eerste seizoen van deze eerste spin-off van de succesvolle Marvel / Netflix-superheldenreeks verschijnt naar verwachting in november op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Prime Suspect 1973'
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Prime Suspect 1973'

Prima uitgave van een wat matig ontvangen, maar goed bekeken spin-off.

Cast: Stefanie Martini (Jane Tennison), Sam Reid (DI Len Bradfield), Blake Harrison (DS Spencer Gibbs), Alun Armstrong (Clifford Bentley) e.a. | Jaartal: 2017 | Zender: ITV

Prime Suspect, de beroemde Britse misdaadserie, begon in 1991. Vanaf dat jaar konden we no-nonsense politieagent Jane Tennison volgen, die tot 2006 in vijftien afleveringen allerhande misdrijven oploste. Met Prime Suspect: 1973 maakt ITV een prequel, die nu op Dvd verkrijgbaar is.

Deze nieuwe zesdelige serie volgt een 22-jarige Jane Tennison tijdens haar proeftijd bij de Metropolitan Police in de jaren '70. De ambitieuze en doelbewuste Jane krijgt niet alleen te maken met een brute moordzaak en de tragische gevolgen van geweld, ze moet zich ook staande zien te houden in een door mannen beheerste werkomgeving waarin chauvinisme en het overtreden van regels aan de orde van de dag zijn.

De prequel telt in totaal zes afleveringen, die goed bekeken werden. De première trok dik 7 miljoen kijker naar ITV en de volgende afleveringen allemaal meer dan 5 miljoen Britten. Ook de ontvangst as prima, op IMDb scoort de serie gemiddeld een 7,2 na 387 getelde stemmen.



Serie: Prime Suspect: 1973 | Duur: 6 x 45 minuten | Release: april 2017 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 Surround | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 8-711983-965393 | Met dank aan: Just Entertainment

Just Entertainment kiest voor wederom een standaard Dvd-uitgave. Het gaat dus om een dubbeldikke hoes, met binnenin de twee schijven. Voorop zien we verder de hoofdpersonen, gespeeld door Stefanie Martini, Sam Reid en Blake Harrison. Het is een mooie en sfeervolle uitgave, die er net uit ziet en prima bij andere uitgaves van JE past.

Beeld & Audio
De beeldkwaliteit van deze nieuwe reeks ziet er prima uit. Kleuren zijn redelijk natuurgetrouw, en ook redelijk scherp. Niet haarscherp, want het gaat natuurlijk niet om een Blu-ray uitgave. Sfeervol is het geheel verder wel, dit seizoen speelt zich af in 1973 en dat zie je aan de sets en kostuums.

De audio is verder gewoon goed, dankzij de nette Dolby Digital 5.1 score. Daarop staat dialoog altijd centraal, en zijn er ook voldoende omgevingsgeluiden die het geheel sfeervol maken. Zo hoor je bij achtervolgingen duidelijk mensen rennen en bij schietpartijen gieren de kogels om je heen.

Extra's
Extra's zijn er helaas niet toegevoegd. Dat kennen we van Just Entertainment, dat meestal kiest voor standaard uitgaven zonder toevoegingen. Erg is dat niet, maar bij deze serie hadden we ons bijvoorbeeld afgevraagd waarom er voor een reboot in de vorm van een prequel gekozen is.

Conclusie
Of er een tweede seizoen komt is maar de vraag. Waar de kijkcijfers prima waren, leverde de serie wel veel in naarmate het seizoen eindige. Van 7 miljoen naar krap 5 miljoen in zes afleveringen tijd is een significante val, al is het nog altijd en mooi aantal kijkers. Tegelijk zal de show wel duur zijn geweest om te maken en is het de vraag of die 5 miljoen kijkers in het Verenigd Koninkrijk het maken van de serie dan wel rechtvaardigen. Nieuws is er nog niet, maar mocht dat er komen, lees je dat uiteraard ook op Serietotaal!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Lightning' kreeg geheel nieuw script na verhuizing
Series / Nieuws

'Black Lightning' kreeg geheel nieuw script na verhuizing

Na de verhuizing naar The CW werd de boel compleet omgegooid.

Het zal weinig mensen verbaasd hebben toen Black Lightning naar DC-zender The CW ging. Nu blijkt uit een bericht van Deadline dat er nog wat andere veranderingen plaatsvonden achter de schermen bij de serie. Die zou eerst bij FOX te zien zijn en had een heel andere pitch. Maar aangezien de serie op een gegeven moment verhuisde van FOX naar The CW, besloot die laatste zender een nieuwe pilot op te nemen.

"Dit jaar bestelde The CW op het laatste moment een pilot van Black Lightning, waar die eerst voor Fox was. Omdat het oorspronkelijke scenario voor Fox geschreven was, werd dat niet gebruikt en is er een kortere presentatie gefilmd. Die werd wederom gebaseerd op een DC-eigendom en geproduceerd door [Greg] Berlanti."

Centraal in de serie staat acteur Cress Williams. Hij speelt de rol van Jefferson Pierce, die al jaren niet meer actief is als superheld. Maar als zijn dochter gerekruteerd wordt door een lokale bende, besluit hij het kostuum van Black Lightning weer van de wilgen te halen. Het is nog onduidelijk of de serie zich afspeelt in het DC-universum van zender The CW.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hulu volgt 'The Path' ook in derde seizoen
Series / Nieuws

Hulu volgt 'The Path' ook in derde seizoen

Het licht is dus niet uit.

Hulu heeft dramaserie The Path nu ook vernieuwd voor een derde seizoen, waar vandaag de finale van het tweede te zien is. Het derde seizoen van The Path krijgt in totaal 13 afleveringen.

Het tweede seizoen volgde de Meyerist Movement terwijl het probeerde om te gaan met de mysterieuze verdwijning van Doctor Meyer. Geplaagd door vreemde visioenen, worstelt Eddie met een nieuw leven in een seculiere wereld, terwijl Sarah - ondanks haar sceptische houding jegens Cal, naast hem staat als medebewaker van The Light. Als Sarah eindelijk meer te weten komt over Cals duistere verleden, begraaft ze het geheim ter verbetering van The Movement. Cal en Sarah, nu hechter dan ooit, proberen hun misdaden goed te maken, terwijl Eddie het geheim achterhaalt achter het verdwijnen van Doctor Meyer.

De hoofdrollen serie worden gespeeld door Aaron Paul, Michelle Monaghan, Hugh Dancy en Rockmond Dunbar. Showrunner van het derde seizoen is Jessica Goldberg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Magicians' toveren verder in derde seizoen
Series / Nieuws

'The Magicians' toveren verder in derde seizoen

Er zijn nog een paar boeken van Lev Grossman om te verfilmen.

Syfy heeft vandaag aangekondigd dat het een derde seizoen laat maken van de goed ontvangen dramaserie The Magicians. De prestaties van de serie gaan in tegen de trend: het tweede seizoen deed het op elke demografie beter dan het eerste. Zo trok het in de leeftijdsgroep van 18-49 15 procent meer kijkers.

De serie is gebaseerd op de bestsellers van Lev Grossman en draait om Quentin Coldwater (Jason Ralph). Hij en zijn vrienden worden in de onbekende wereld van het prachtige, betoverende en tegelijk mysterieus gevaarlijke Fillory geworpen, waar ze moeten leren omgaan met nieuwe magische krachten.

Hoofdrollen in de serie zijn er voor Jason Ralph, Stella Maeve, Olivia Taylor Dudley, Hale Appleman, Arjun Gupta, Summer Bishil, Rick Worthy en Jade Tailor. Uitvoerend producenten van de serie zijn John McNamara, Sera Gamble, Chris Fisher, Michael London en Janice Williams.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.