search
Tv-serie op Dvd: iZombie (Seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: iZombie (Seizoen 2)

Liv houdt van hersenen.

Bedenkers: Rob Thomas, Diane Ruggiero-Wright | Cast: Rose McIver (Olivia "Liv" Moore), Malcolm Goodwin (Clive Babineaux), Rahul Kohli (Dr. Ravi Chakrabarti), Robert Buckley (Major Lilywhite), David Anders (Blaine "DeBeers" McDonough) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: The CW

Nadat er heel wat DC-superheldencomics werden vertaald naar het kleine scherm, koos hofleverancier The CW, onder deel van Time Warner, ervoor om ook een minder bekende comic te verfilmen: iZombie van Chris Roberson en Michael Allred. Dit uiteraard in de hoop dat het kan profiteren van de zombiegekte op TV. De kijkcijfers bleken redelijk en ondertussen is de serie met actrice Rose McIver (Once Upon a Time, Masters of Sex) bij seizoen 3 aanbeland.

In het recent op Dvd verschenen tweede seizoen van iZombie zijn Oliva en haar ex-verloofde Major Lilywhite net gewend aan de wetenschap dat Olivia nu een zombie is. Terwijl Ravi Chakrabarti zich volledig stort op het vinden van de bedorven Utopium, heeft Clive Babineaux zijn pijlen gericht op Major. Hij vermoedt dat Major betrokken is bij het Meat Cute bloedbad. Ondertussen worstelt Blaine DeBeers, die weer een mens is geworden, met de gedachte om zijn leven in de zombiewereld te behouden.Uitgave: iZombie - seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 19 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051889597377 | Release: april 2017 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier dvd-schijven van deze box van het tweede seizoen van iZombie zitten in een standaard Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staat per schijf aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief de titels. De voornaamste extra blijkt op de vierde schijf te staan.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is wisselend te noemen. Zo nu en dan blijkt het beeld redelijk scherp, maar dit zakt af en toe ook een beetje weg. De kleuren zijn overwegend natuurlijk, maar het contrast ligt redelijk hoog. Dit had ook filmischer gekund. Het beeld is gewoon redelijk standaard Dvd-weergave en valt nergens op, maar valt ook niet echt tegen. Het geluid in de serie is doorgaans gericht op de dialoog en heel veel muzikale ondersteuning of geluidseffecten zijn er niet. Hier kan de Dolby Digital 5.1 weinig aan veranderen.

Bonusmateriaal
Over de vier schijven staan verschillende verwijderde scènes verdeeld en op de vierde schijf is nog een uitgebreide registratie te zien van de aanwezigheid van cast & crew tijdens Comic Con 2015. Er wordt uiteraard veel gepraat en gelachen, maar weinig echt gezegd.

iZombie seizoen 3 draait
[i]Na het tweede seizoen is ook het derde seizoen verschenen, dit keer met dertien afleveringen. Een vierde seizoen heeft nog geen groen licht gekregen. Aangezien de kijkcijfers fors zijn gekelderd, is het maar de vraag of dit gaat gebeuren. Hieronder de trailer voor seizoen 3:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen