search

Ons nieuws van vrijdag 21 april 2017

Tv-serie op Dvd: iZombie (Seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: iZombie (Seizoen 2)

Liv houdt van hersenen.

Bedenkers: Rob Thomas, Diane Ruggiero-Wright | Cast: Rose McIver (Olivia "Liv" Moore), Malcolm Goodwin (Clive Babineaux), Rahul Kohli (Dr. Ravi Chakrabarti), Robert Buckley (Major Lilywhite), David Anders (Blaine "DeBeers" McDonough) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: The CW

Nadat er heel wat DC-superheldencomics werden vertaald naar het kleine scherm, koos hofleverancier The CW, onder deel van Time Warner, ervoor om ook een minder bekende comic te verfilmen: iZombie van Chris Roberson en Michael Allred. Dit uiteraard in de hoop dat het kan profiteren van de zombiegekte op TV. De kijkcijfers bleken redelijk en ondertussen is de serie met actrice Rose McIver (Once Upon a Time, Masters of Sex) bij seizoen 3 aanbeland.

In het recent op Dvd verschenen tweede seizoen van iZombie zijn Oliva en haar ex-verloofde Major Lilywhite net gewend aan de wetenschap dat Olivia nu een zombie is. Terwijl Ravi Chakrabarti zich volledig stort op het vinden van de bedorven Utopium, heeft Clive Babineaux zijn pijlen gericht op Major. Hij vermoedt dat Major betrokken is bij het Meat Cute bloedbad. Ondertussen worstelt Blaine DeBeers, die weer een mens is geworden, met de gedachte om zijn leven in de zombiewereld te behouden.



Uitgave: iZombie - seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 19 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051889597377 | Release: april 2017 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier dvd-schijven van deze box van het tweede seizoen van iZombie zitten in een standaard Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staat per schijf aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief de titels. De voornaamste extra blijkt op de vierde schijf te staan.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is wisselend te noemen. Zo nu en dan blijkt het beeld redelijk scherp, maar dit zakt af en toe ook een beetje weg. De kleuren zijn overwegend natuurlijk, maar het contrast ligt redelijk hoog. Dit had ook filmischer gekund. Het beeld is gewoon redelijk standaard Dvd-weergave en valt nergens op, maar valt ook niet echt tegen. Het geluid in de serie is doorgaans gericht op de dialoog en heel veel muzikale ondersteuning of geluidseffecten zijn er niet. Hier kan de Dolby Digital 5.1 weinig aan veranderen.

Bonusmateriaal
Over de vier schijven staan verschillende verwijderde scènes verdeeld en op de vierde schijf is nog een uitgebreide registratie te zien van de aanwezigheid van cast & crew tijdens Comic Con 2015. Er wordt uiteraard veel gepraat en gelachen, maar weinig echt gezegd.

iZombie seizoen 3 draait
[i]Na het tweede seizoen is ook het derde seizoen verschenen, dit keer met dertien afleveringen. Een vierde seizoen heeft nog geen groen licht gekregen. Aangezien de kijkcijfers fors zijn gekelderd, is het maar de vraag of dit gaat gebeuren. Hieronder de trailer voor seizoen 3:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's 'Game of Thrones' seizoen 7
Series / Foto's

Eerste foto's 'Game of Thrones' seizoen 7

Met heel veel personages.

Na de eerdere trailer heeft HBO nu ook een reeks prachtige foto's onthuld uit Game of Thrones, de topserie welke binnenkort het zevende seizoen aftrapt met de eerste aflevering, van Jeremy Podeswa (Boardwalk Empire). De regisseur nam ook afleveringen uit de vorige twee seizoenen voor zijn rekening.

Op de foto's zie je flink wat personages voorbijkomen uit de geliefde fantasyserie gebaseerd op de boekenserie Het Lied van IJs en Vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Uiteraard wordt er weer een duik genomen in het wel en wee van de Zeven Koninkrijken, van Westeros tot Essos.

Zoals actrice Maisie Williams (Arya Stark) vorig jaar al omschreef, kunnen we behoorlijk wat verwachten in het verkorte seizoen: "Just finished reading season 7, s**t gets REAL. I'd start preparing yourselves now… scratch that, nothing will prepare you for this… Holy BALLS." Op 16 juli keert GoT terug!






























Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The X-Files' keert opnieuw terug..!
Series / Nieuws

'The X-Files' keert opnieuw terug..!

Elfde seizoen in de maak.

Goed nieuws voor de fans! FOX heeft onthuld dat The X-Files opnieuw gaat terugkeren. De zender het een akkoord gegeven op een elfde seizoen, met tien afleveringen.

Verleden jaar verscheen op FOX nog het tiende seizoen met zes afleveringen. Het leek er toen op dat het bij een eenmalige terugkeer zou blijven. De kijkcijfers via de verschillende kanalen liepen flink op, tot zelfs 16 miljoen kijkers. De ontvangst was wel wat wisselend.

Chris Carter is weer de uitvoerend producent en David Duchovny en Gillian Anderson stappen opnieuw in de FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully. De opnames moeten deze zomer van start gaan en de afleveringen debuteren ergens tijdens het tv-seizoen 2017-2018.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sony geeft groen licht aan fantasy-serie 'The Wheel of Time'
Series / Nieuws

Sony geeft groen licht aan fantasy-serie 'The Wheel of Time'

Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robert Jordan.

Sony Pictures Television heeft besloten om het groene licht te geven aan de langverwachte tv-verfilming van Robert Jordans beroemde fantasy-boekenreeks The Wheel of Time.

De reeks bestaat in totaal uit veertien boeken, waarvan het eerste deel The Eye of the Universe in 1990 verscheen en het laatste deel A Memory of Light in 2007. De boeken gaan over de speurtocht naar de zogenaamde Dragon Reborn, waarvan wordt gezegd dat het de verschillende volkeren bij elkaar kan brengen om The Dark One te bestrijden.

Rafe Judkins is verbonden aan het project als scenarist en uitvoerend producent. Er wordt al sinds het jaar 2000 gesproken over een verfilming van de Wheel of Time-boeken, maar door allerhande juridische kwesties is het er tot op heden niet van gekomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brian Geraghty vervangt Sean Astin in 'The Alienist'
Series / Nieuws

Brian Geraghty vervangt Sean Astin in 'The Alienist'

Door het drukke opnameschema van Stranger Things seizoen 2 moet Astin afzien van de rol van Teddy Roosevelt in de serie.

Brian Geraghty (The Hurt Locker zal Sean Astin vervangen als Teddy Roosevelt in de psychologische thriller-serie The Alienist voor TNT. Astin moest van de rol afzien door het drukke opnameschema van Stranger Things seizoen 2. Omdat deze opnames in het Amerikaanse Atlanta plaatsvinden en die van The Alienist in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, werd het over en weer reizen tussen Europa en Noord-Amerika iets te gortig.

Geraghty zal te zien zijn naast eerder aangekondigde namen als Daniel Bruhl (Rush, Captain America: Civil War), Luke Evans (The Girl on The Train, Beauty and the Beast) en Dakota Fanning (Man on Fire, Brimstone).

Jakob Verbruggen (Black Mirror) regisseert alle afleveringen van de miniserie. Cary Fukunaga, Eric Roth, Hossein Amini, Steve Golin en Rosalie Swedlin doen dienst als uitvoerend producenten van de serie.

The Alienist speelt zich af in het New York van 1896; een stad van rijkdom, extreme armoede en technologische innovatie. Wanneer de stad wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden, huurt de recent benoemde politiecommissaris Theodore Roosevelt (Geraghty) de hulp in van een criminele psycholoog (of 'alienist') genaamd Dr. Laszlo Kreizler (Bruhl) en journalist John Moore (Evans) om de zaak in het geheim te onderzoeken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.