search
Gigasalarissen voor cast 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Gigasalarissen voor cast 'Game of Thrones'

Mogelijk meer dan de hoofdrolspelers van Friends kregen.

Het was al praktisch zeker dat HBO de hoofdrolspelers van Game of Thrones flinke zakken geld zou betalen voor de laatste twee seizoenen van de serie. Nu blijkt dat de vijf hoofdrolspelers, Peter Dinklage, Kit Harington, Emilia Clarke, Lena Headey en Nikolaj Coster-Waldau mogelijk de best betaalde acteurs in een serie ooit worden.


The Daily Express meldt dat ze 1,1 miljoen dollar per aflevering krijgen, meer dan het miljoen dat de castleden van Friends per aflevering kregen voor de laatste seizoenen. Een extra bonusregeling maakt het verder mogelijk dat de Thrones-sterren tot wel 2,6 miljoen dollar per aflevering binnen kunnen krijgen. Dat is mogelijk door internationale uitzendingen van de serie, die met elk seizoen meer kijkers trekt. Seizoen zes trok alleen al in de Verenigde Staten per aflevering bijna meer dan 23 miljoen kijkers.

Met de hoge salarissen kan er verder van uit gegaan worden dat de vijf castleden het einde van de show gaan halen. Met nog dertien afleveringen te gaan, komt het verhaal van de show langzaam tot een einde. Het komende, zevende seizoen, zal vermoedelijk laten zien hoe Daenerys grote delen van Westeros verovert en een samenwerking aangaan met Jon Snow om het op te nemen tegen de White Walkers.

Aanbevolen artikelen