Tv-serie op Dvd: The Legacy (seizoen 3)

Tv-serie op Dvd: The Legacy (seizoen 3)

Het afsluitende seizoen van Arvingerne.

Bram de Groot, 30 april 2017 om 13:00

Bedenker: Maya Ilsøe | Cast: Trine Dyrholm (Gro Grønnegaard), Jesper Christensen (Thomas Konrad), Marie Bach Hansen (Signe Larsen), Carsten Bjørnlund (Frederik Grønnegaard), Mikkel Boe Følsgaard (Emil Grønnegaard) e.a. | Uitzending serie: 2014 - 2017 | Tv-zenders: DR / NPO
Alweer zo'n twee jaar geleden verscheen het tweede seizoen van Arvingerne, beter bekend als The Legacy, op schijf. De Deense serie werd daarna afgerond met een derde en laatste seizoen met negen afleveringen. Dit keer bracht Lumière de serie niet uit op Blu-ray. De liefhebber van de dramaserie van Maya Ilsøe moet het doen met een standaard Dvd-uitgave.

In derde seizoen van The Legacy hebben de vier Grønnegaard-erfgenamen vrede gesloten met elkaar en met het verleden. Na Thomas' dood heeft Emil de voogdij over Melody op zich genomen in Grønnegaard, waar hij nu samenwoont met zijn nichtje Hannah. Signe is ingetrokken bij haar vriend Aksel en legt zich volledig toe op ecologische landbouw. Gro heeft een expositieruimte opgericht waar ze samen met Hannah en andere jonge progressieve kunstenaars de gevestigde kunstwereld zal uitdagen. Frederik is inmiddels verhuisd naar de VS, en na een lange en succesvolle carrière is hij eindelijk klaar om vrede te sluiten met Solveig.


Uitgave: The Legacy - Seizoen 3 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 9 x gem. 57 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Deens Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003480870 | Release: april 2017 | Met dank aan: Lumière Series

De drie schijven van het afsluitende van The Legacy zitten in een standaard zwarte Dvd-keepcase. Het geheel biedt verder geen infomatie over de afzonderlijke afleveringen. Iedere schijf bevat drie episodes.

De beeldkwaliteit van Dvd-uitgaven in de Lumière Series bevalt over het algemeen prima en ook nu is dat weer het geval. De fraai geschoten serie ziet er visueel krachtig uit en ondanks dat het beeld slechtst Standard Definition bertreft, oogt het geheel voldoende scherp. Ook de donkere scènes doen het voldoende. De Dolby Digital 5.1 voor de Deense spraak en de muzikale ondersteuning is als te verwachten netjes, maar niet uitzonderlijk te noemen.

Bonusmateriaal
Uitgaven van Lumière Series bieden zelden bonusmateriaal en dat is nu ook het geval. Wil je meer over de serie te weten te komen, dan kun je onderstaande video bekijken met een Q&A-interview met Carsten Bjørnlund. Deze zoomt overigens niet in op het later verschenen derde seizoen.


Lees meer over: Dvd, Review, The Legacy, Arvingerne, Maya Ilsoe, Seizoen 3, Recensie

Informatie over de serie: Arvingerne

Populair nieuws