search

Ons nieuws van zondag 30 april 2017

Verhaal van Sweet/Vicious is voorbij
Series / Nieuws

Verhaal van Sweet/Vicious is voorbij

Slechte kijkcijfers bepaalden het lot van de reeks.

Geoffrey Ketels

De maker van de MTV serie Sweet/Vicious, Jennifer Kaytin Robinson heeft bekend gemaakt dat er geen vervolg meer komt op de reeks. Bij monde van een woordvoerder van MTV werd de volgende verklaring de wereld ingestuurd:

"MTV heeft besloten om geen vervolg uit te brengen voor de serie Sweet/Vicious. We zijn bijzonder trots op dit project, maar tegelijk ook bedroefd dat er na zo'n kort bestaan reeds een einde aan komt. Ondanks een fantastische setting bleef het aantal kijkers te beperkt om een vervolg uit te kunnen brengen. Nochtans hadden we vanaf het begin een echte voorliefde voor de reeks. Met sterke vrouwelijke hoofdrolspelers en een verhaal waarin we geloofden. We zijn bijzonder dankbaar dat Sweet/Vicious een noodzakelijke dialoog rond seksueel misbruik heeft weten te realiseren. Bovendien danken we de fantastische cast met onder meer Jennifer Robinson, Amanda Lasher en Stacey Sher."

Was jij een fan van de serie Sweet/Vicious en zal je ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde seizoen Orange Is The New Black gestolen door hackers
Series / Nieuws

Vijfde seizoen Orange Is The New Black gestolen door hackers

En de eerste tien afleveringen staan al online...

Geoffrey Ketels

Een groep hackers die luisteren naar de naam 'TheDarkOverlord' hebben een kopie weten te verkrijgen van het vijfde seizoen van de populaire serie Orange Is The New Black. Het motief van de hackers is duidelijk. Zij willen geld zien van de uitgevers. Indien ze hier niet akkoord mee gaan dreigen de hackers de content online te zetten.

Dat de groep hackers daadwerkelijk de content in handen hebben bleek al uit het feit dat de eerste aflevering van het vijfde seizoen te downloaden valt op menig aantal piraterijwebsites. Indien de uitgevers niet akkoord gaan met de eisen zullen ook de andere afleveringen volgen, aldus de hackersgroep. Netflix, welke de rechten bezit op de populaire serie heeft eerder aangegeven het vijfde seizoen in juni van dit jaar uit te brengen.

TorrentFreak heeft bekend gemaakt dat de hackers er in zijn geslaagd om binnen te dringen op de servers van een postproductiebedrijf. Dit bedrijf zou luisteren naar de naam Larson Studio. De hackersgroep zou eerder reeds gesprekken hebben aangeknoopt met dit bedrijf met betrekking tot het betalen van een zeker bedrag aan losgeld. Op deze manier zou een vroegtijdige, illegale release nog voorkomen kunnen worden. Deze gesprekken zouden evenwel geen concreet resultaat hebben opgeleverd.

Omdat de bovenstaande gesprekken duidelijk zijn afgesprongen richt TheDarkOverlord zich nu op de uitgevers van de reeks. Onder meer Netflix zelf werd reeds benaderd met het verzoek om een bepaald bedrag aan 'losgeld' te betalen. Bovendien heeft de hackersgroep aangegeven over nog meer videocontent te beschikken. Om welke content het hier precies gaat is tot dusver nog niet bekend.

TheDarkOverlord is in ieder geval niet aan haar proefstuk toe. In het verleden heeft ze immers reeds verschillende hacks uitgevoerd. Telkens werd bovendien dezelfde werkwijze gehanteerd. Bedrijven werd verzocht om losgeld te betalen. Indien deze eis niet werd ingewilligd zou er bepaalde content openbaar worden gemaakt.

Update:
Ondertussen heeft TheDarkOverlord de daad bij het woord gevoegd. Omdat er duidelijk nog geen concrete overeenkomst is met de uitgevers heeft het reeds de afleveringen twee tot en met tien van het vijfde seizoen online gezet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: The Legacy (seizoen 3)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: The Legacy (seizoen 3)

Het afsluitende seizoen van Arvingerne.

Bedenker: Maya Ilsøe | Cast: Trine Dyrholm (Gro Grønnegaard), Jesper Christensen (Thomas Konrad), Marie Bach Hansen (Signe Larsen), Carsten Bjørnlund (Frederik Grønnegaard), Mikkel Boe Følsgaard (Emil Grønnegaard) e.a. | Uitzending serie: 2014 - 2017 | Tv-zenders: DR / NPO

Alweer zo'n twee jaar geleden verscheen het tweede seizoen van Arvingerne, beter bekend als The Legacy, op schijf. De Deense serie werd daarna afgerond met een derde en laatste seizoen met negen afleveringen. Dit keer bracht Lumière de serie niet uit op Blu-ray. De liefhebber van de dramaserie van Maya Ilsøe moet het doen met een standaard Dvd-uitgave.

In derde seizoen van The Legacy hebben de vier Grønnegaard-erfgenamen vrede gesloten met elkaar en met het verleden. Na Thomas' dood heeft Emil de voogdij over Melody op zich genomen in Grønnegaard, waar hij nu samenwoont met zijn nichtje Hannah. Signe is ingetrokken bij haar vriend Aksel en legt zich volledig toe op ecologische landbouw. Gro heeft een expositieruimte opgericht waar ze samen met Hannah en andere jonge progressieve kunstenaars de gevestigde kunstwereld zal uitdagen. Frederik is inmiddels verhuisd naar de VS, en na een lange en succesvolle carrière is hij eindelijk klaar om vrede te sluiten met Solveig.



Uitgave: The Legacy - Seizoen 3 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 9 x gem. 57 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Deens Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003480870 | Release: april 2017 | Met dank aan: Lumière Series

De drie schijven van het afsluitende van The Legacy zitten in een standaard zwarte Dvd-keepcase. Het geheel biedt verder geen infomatie over de afzonderlijke afleveringen. Iedere schijf bevat drie episodes.

De beeldkwaliteit van Dvd-uitgaven in de Lumière Series bevalt over het algemeen prima en ook nu is dat weer het geval. De fraai geschoten serie ziet er visueel krachtig uit en ondanks dat het beeld slechtst Standard Definition bertreft, oogt het geheel voldoende scherp. Ook de donkere scènes doen het voldoende. De Dolby Digital 5.1 voor de Deense spraak en de muzikale ondersteuning is als te verwachten netjes, maar niet uitzonderlijk te noemen.

Bonusmateriaal
Uitgaven van Lumière Series bieden zelden bonusmateriaal en dat is nu ook het geval. Wil je meer over de serie te weten te komen, dan kun je onderstaande video bekijken met een Q&A-interview met Carsten Bjørnlund. Deze zoomt overigens niet in op het later verschenen derde seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen