search
Hoger tempo voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Hoger tempo voor 'The Walking Dead'

En minder afleveringen waarin maar één personage centraal staat.

Over de kijkcijfers van The Walking Dead zal je televisiezender AMC niet snel horen klagen. Maar toch was er van kijkers en critici kritiek op het zevende seizoen. Die kritiek kwam erop neer dat de cast teveel verspreid was, er teveel personage-centrische afleveringen en het tempo lag veel te laag. Nu belooft Scott Gimple, showrunner van de serie, dat die kritiek aangepakt wordt.


"Het feit dat we ons nu in een intens conflict bevinden met het verhaal, heeft meteen grote invloed op de structuur," begon Gimple. "Het zal allemaal intenser worden en we vertellen minder verhalen die in één aflevering verteld worden."

Er is dus ook minder ruimte voor afleveringen waarin maar één personage centraal staat. "Ik weet nog dat ik met [uitvoerend producent] Angela Krang sprak begin seizoen 7, want toen wisten we dat het zevende seizoen een bepaalde structuur ging krijgen en dat we dat om zouden gooien in seizoen acht. En we wisten dat er daarom een heel andere structuur nodig was. En dus waren we ons er bewust van geen ruimte te hebben op diep naar die personages te kijken," aldus Gimple.

De opnames van seizoen 8 beginnen over een paar dagen. Als alles goed gaat, en Hollywood-schrijvers niet gaan staken, gaat de show in oktober weer verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen