Vijfde seizoen Orange Is The New Black gestolen door hackers

En de eerste tien afleveringen staan al online...

Geoffrey Ketels, 30 april 2017 15:04

Een groep hackers die luisteren naar de naam 'TheDarkOverlord' hebben een kopie weten te verkrijgen van het vijfde seizoen van de populaire serie Orange Is The New Black. Het motief van de hackers is duidelijk. Zij willen geld zien van de uitgevers. Indien ze hier niet akkoord mee gaan dreigen de hackers de content online te zetten.
Dat de groep hackers daadwerkelijk de content in handen hebben bleek al uit het feit dat de eerste aflevering van het vijfde seizoen te downloaden valt op menig aantal piraterijwebsites. Indien de uitgevers niet akkoord gaan met de eisen zullen ook de andere afleveringen volgen, aldus de hackersgroep. Netflix, welke de rechten bezit op de populaire serie heeft eerder aangegeven het vijfde seizoen in juni van dit jaar uit te brengen.

TorrentFreak heeft bekend gemaakt dat de hackers er in zijn geslaagd om binnen te dringen op de servers van een postproductiebedrijf. Dit bedrijf zou luisteren naar de naam Larson Studio. De hackersgroep zou eerder reeds gesprekken hebben aangeknoopt met dit bedrijf met betrekking tot het betalen van een zeker bedrag aan losgeld. Op deze manier zou een vroegtijdige, illegale release nog voorkomen kunnen worden. Deze gesprekken zouden evenwel geen concreet resultaat hebben opgeleverd.

Omdat de bovenstaande gesprekken duidelijk zijn afgesprongen richt TheDarkOverlord zich nu op de uitgevers van de reeks. Onder meer Netflix zelf werd reeds benaderd met het verzoek om een bepaald bedrag aan 'losgeld' te betalen. Bovendien heeft de hackersgroep aangegeven over nog meer videocontent te beschikken. Om welke content het hier precies gaat is tot dusver nog niet bekend.

TheDarkOverlord is in ieder geval niet aan haar proefstuk toe. In het verleden heeft ze immers reeds verschillende hacks uitgevoerd. Telkens werd bovendien dezelfde werkwijze gehanteerd. Bedrijven werd verzocht om losgeld te betalen. Indien deze eis niet werd ingewilligd zou er bepaalde content openbaar worden gemaakt.

Update:
Ondertussen heeft TheDarkOverlord de daad bij het woord gevoegd. Omdat er duidelijk nog geen concrete overeenkomst is met de uitgevers heeft het reeds de afleveringen twee tot en met tien van het vijfde seizoen online gezet.

Bron: Tweakers.net

Lees meer over: Orange Is The New Black, Netflix, serie

Informatie over de serie: Orange Is the New Black

Populair nieuws