'Game of Thrones' vernieuwd voor nog twee seizoenen

Game of Thrones vernieuwd voor nog twee seizoenen

Niet heel gek, gezien de recordbrekende kijkcijfers.

Jim Pedd, 8 april 2014 om 20:42

HBO Programming president Michael Lombardo heeft vandaag bekendgemaakt dat hitserie Game of Thrones een vijfde en zesde seizoen zal krijgen. Dat is weinig verrassend, want de première van het vierde seizoen brak in de Verenigde Staten kijkcijferrecords.
”Game of Thrones is een uniek fenomeen,” vertelde Lombardo in zijn aankondiging. ”Showrunners David Benioff en D.B. Weiss blijven, samen met hun zeer getalenteerde medewerkers, nieuwe standaarden zetten en we kijken ernaar uit meer van hun verhalen te mogen zien.”

De eerste aflevering van het vierde seizoen trok in de Verenigde Staten maar liefst 6,6 miljoen kijkers. Verder werd de aflevering volgens Excipio, een bedrijf dat zich specialiseert in het bijhouden van online piraterij, 1,17 miljoen keer gedownload in de eerste 24 uur na de release. Ook dat is een record.

Er is verder nog maar weinig bekend over de volgende twee seizoenen van de HBO-serie. We weten dat showrunners Weiss en Benioff al getekend hebben voor die twee seizoenen. Verder zullen verhaallijnen uit het vierde en vijfde boek in de reeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin te zien zijn in de twee seizoenen.

Wanneer het vijfde seizoen precies in première zal gaan is ook nog niet zeker, al zal dat waarschijnlijk begin april zijn. Mocht je de eerste aflevering nog niet gezien hebben, kun je 'm op YouTube bekijken.

Bron: Variety

Lees meer over: game of thrones, hbo, verlengd, verlenging, seizoenen, db weiss, david benioff, george rr martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws