search

Ons nieuws van dinsdag 8 april 2014

'Game of Thrones' vernieuwd voor nog twee seizoenen
Series / Nieuws

'Game of Thrones' vernieuwd voor nog twee seizoenen

Niet heel gek, gezien de recordbrekende kijkcijfers.

HBO Programming president Michael Lombardo heeft vandaag bekendgemaakt dat hitserie Game of Thrones een vijfde en zesde seizoen zal krijgen. Dat is weinig verrassend, want de première van het vierde seizoen brak in de Verenigde Staten kijkcijferrecords.

"Game of Thrones is een uniek fenomeen," vertelde Lombardo in zijn aankondiging. "Showrunners David Benioff en D.B. Weiss blijven, samen met hun zeer getalenteerde medewerkers, nieuwe standaarden zetten en we kijken ernaar uit meer van hun verhalen te mogen zien."

De eerste aflevering van het vierde seizoen trok in de Verenigde Staten maar liefst 6,6 miljoen kijkers. Verder werd de aflevering volgens Excipio, een bedrijf dat zich specialiseert in het bijhouden van online piraterij, 1,17 miljoen keer gedownload in de eerste 24 uur na de release. Ook dat is een record.

Er is verder nog maar weinig bekend over de volgende twee seizoenen van de HBO-serie. We weten dat showrunners Weiss en Benioff al getekend hebben voor die twee seizoenen. Verder zullen verhaallijnen uit het vierde en vijfde boek in de reeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin te zien zijn in de twee seizoenen.

Wanneer het vijfde seizoen precies in première zal gaan is ook nog niet zeker, al zal dat waarschijnlijk begin april zijn. Mocht je de eerste aflevering nog niet gezien hebben, kun je 'm op YouTube bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Syfy maakt nieuwe zombieserie 'Z Nation'
Series / Nieuws

Syfy maakt nieuwe zombieserie 'Z Nation'

Van de studio die ons eerder verblijdde met Sharknado...

Syfy heeft aangekondigd dat ze een nieuwe 13-delige zombieserie genaamd Z Nation zullen uitzenden. Productiemaatschappij The Asylum (Sharknado, Transmorphers) maakt de actie-/horrorserie voor Syfy, die zal gaan over de epische strijd om de mensheid te redden na een zombie-apocalyps. De serie zal internationaal worden verkocht door Dynamic Television.

Karl Schaefer (Eerie Indiana, Eureka, The Dead Zone) zal fungeren als uitvoerend producent en showrunner. Schaefer zei over de serie: ''Z Nation laat kijkers een wereld zien die ze nog niet kennen. De serie is een stuk hoopvoller dan andere series en films over zombies. Onze alledaagse helden brengen het gevecht naar de zombies. Het wordt een epische reis zoals je die nog nooit hebt gezien.''

In Z Nation zijn er drie jaar voorbijgegaan sinds een zombievirus het land heeft platgelegd. Een team van alledaagse helden moeten de enige bekende overlevende van de plaag vervoeren van New York naar Californië, waar het laatste functionerende viruslaboratorium wacht op zijn bloed. En hoewel hij 's werelds laatste antilichamen met zich meedraagt, draagt hij ook een donker geheim met zich mee dat zijn reisgezelschap bedreigt. Nu de mensheid op de rand van de afgrond staat, moet de groep bijna 5000 kilometer post-apocalyptisch landschap doorkruisen om te overleven.

Het is nog onbekend wanneer we de eerste aflevering van Z Nation kunnen verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bates Motel' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

'Bates Motel' krijgt derde seizoen

De avonturen van Norman Bates gaan door!

A&E Network heeft aangekondigd dat de serie Bates Motel, die geïnspireerd is op de film Psycho, een derde seizoen krijgt. De serie laat zien hoe Norman Bates' psyche zich ontwikkelt gedurende zijn tienerjaren. In de hoofdrol zien we Freddie Highmore als Norman en verder speelt Vera Farmiga de rol van Norma Bates.

"Het ongelofelijke schrijversteam en de getalenteerde cast van 'Bates Motel' maakt deze serie een van de meest meeslepende dramaseries op televisie," vertelde David McKillop, Executive Vice President and General Manager van A&E. "De briljante twists van de afgelopen twee seizoenen zorgen dat de loyale fans terug blijven keren voor meer avontuur. We zijn erg trots op de serie."

De productie van het derde seizoen gaat in de herfst van start. Er moeten in totaal tien afleveringen komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' scoort hoogste kijkcijfers sinds 'The Sopranos'
Series / Nieuws

'Game of Thrones' scoort hoogste kijkcijfers sinds 'The Sopranos'

Eerste aflevering van Seizoen 4 trekt flink bekijks op HBO.

Afgelopen zondag ging op HBO het vierde seizoen van Game of Thrones in première. Naar de kick-off op de betaalzender keken zo'n 6.6 miljoen Amerikanen. Dit is 22% meer kijkers dan bij de afsluiter van het derde seizoen.

Het aantal van 6,6 miljoen kijkers is ook het hoogste kijkcijfer voor een HBO programma sinds de allerlaatste aflevering van de The Sopranos (1999"“2007), nog steeds één van de meest geliefde series ooit. De 86e aflevering van The Sopranos trok midden 2007 maar liefst 11,9 miljoen kijkers. In augustus 2011 wist True Blood nog een post-Sopranos record neer te zetten met 5,5 miljoen kijkers.

Het vorige kijkcijferrecord voor Game of Thrones werd midden seizoen 3 geboekt met de aflevering "The Climb", waar 5,5 miljoen mensen naar keken.

UPDATE: Bekijk nu ook de volledige eerste aflevering via het YouTube-kanaal van HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Banner en featurette 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Video/clip/featurette

Banner en featurette 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

De cast en crew spreken over de verbinding tussen Captain America 2 en de serie.

Er is een banner en ook een featurette vrijgegeven van Agents of SHIELD. De banner zie je hierboven, de featurette onderaan dit bericht. De cast en crew van de serie spreken daarin over de link tussen de film Captain America: The Winter Soldier en de serie.

Naast de gebruikelijke "dit is nog nooit eerder gedaan" praatjes, vertelt men ook dat de gebeurtenissen in de film een grote invloed zullen hebben op de serie. De toon zou compleet veranderen.

Eerder omschreven showrunners Jed Whedon en Maurissa Tancharoen de connectie tussen film en serie nog een belangrijke "kans" voor de serie. "Alles is verbonden, wat voor een unieke situatie zorgt als je een televisieserie gelinkt aan een film hebt, zoals wij," aldus Tancharoen.

De aflevering met de titel Turn, Turn, Turn is in de Verenigde Staten vanavond te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yolanthe Sneijder-Cabau in poker-serie 'Bluf'
Series / Nieuws

Yolanthe Sneijder-Cabau in poker-serie 'Bluf'

Een serie over vriendschap, poker en veel geld.

In het najaar is op RTL 5 de serie Bluf te zien. De serie zal gaan over een vriendengroep die van pokeren en veel geld houdt. Een aantal hoofdrolspelers is al bekend: Jan Kooijman (Goed tijden, slechte tijden), Yolanthe Sneijder-Cabau (Onderweg naar Morgen), Achmed Akkabi (Moordvrouw), Geza Weisz (Verliefd op Ibiza) en de komiek Javier Guzman.

RTL maakte het plot van de serie bekend: "Het leven van de goede vrienden Philip, Tje, Hein en Mark verandert volledig als Philip (Akkabi) een uitzonderlijk pokertalent blijkt te zijn en een grote som geld wint. Vanaf dat moment speelt geld geen enkele rol meer en belanden ze in een rollercoaster waarin niets te gek is en hun stoutste dromen werkelijkheid worden. De vrienden hebben de tijd van hun leven, maar hoe lang kunnen ze blijven omgaan met deze nieuwe lifestyle die draait om roem, geld, spanning en vrouwen? Is de hechte vriendschapsband wel bestand tegen de spanningen van hun nieuwe leven?"

De serie Bluf, geproduceerd door NL Film, zal bestaan uit tien delen en wordt wekelijks uitgezonden op RTL 5.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen