Uitslag poll: Ned Stark moet terugkeren in 'Game of Thrones'

Uitslag poll: Ned Stark moet terug naar GoT

Maar er is een wel heel verrassende nummer twee.

Jim Pedd, 28-04-2017 16:36

Begin deze maand vroegen we jullie welk Game of Thrones-personage jullie het liefst zagen terugkeren. En wat blijkt? Vergeten doen jullie moeilijk. De populairste personages zijn al tijden dood in de serie: Ned Stark, gespeeld door Sean Bean is veruit het geliefd, gevolgd door de eveneens in seizoen 1 overleden Khal Drogo (Jason Momoa.
De top drie ziet er als volgt uit. Ned Stark kreeg 20 procent van de stemmen. Hij was zo ongeveer het enige personage met moraal in de serie en het hoofd van de familie Stark. Als vriend van koning Robert Baratheon reisde hij naar het zuiden, waar hij door schimmig spel van de Lannisters aan het einde van het eerste seizoen aan zijn einde kwam.

De nummer twee is de vrouw van Ned, Catelyn Stark (Michelle Fairley), met 16 procent van de stemmen. Zij overleefde het eerste en tweede seizoen, maar kwam samen met haar zoon Robb om het leven tijdens de Red Wedding. Hoe? Door verraad van de kant van Walder Frey, die daardoor later het slachtoffer van een wraakactie van de moordlustige Arya Stark werd. Overigens zal de reden waarom jullie Catelyn zo graag terug willen zien, vermoedelijk ermee te maken hebben dat ze dat in de boeken al gedaan heeft. Daarin keerde ze terug als de kille Lady Stoneheart, die wraak neemt op iedereen die betrokken was bij de Red Wedding.

De top drie wordt verder door Khal Drogo afgesloten. Hij overleefde het eerste seizoen niet, net als Ned, maar had daar niets mee te maken. Drogo was de man van khaleesi Daenerys Targaryen en is de reden waarom zij het nu zo ver wist te schoppen in de serie. Een klein wondje in zijn borst maakt dat Drogo uiteindelijk om het leven komt.

Toplijst
1. Ned Stark (20%)
2. Catelyn Stark (16%)
3. Khal Drogo (14%)
4. Oberyn Martel (10%)
5. Robb Stark (7%)
6. Ygritte (7%)
7. Joffrey Baratheon (6%)
8. Hodor (5%)
9. Margaery Tyrell (4%)
10. Stannis Baratheon (4%)

Lees meer over: Poll, Game of Thrones, HBO, David Benioff, DB Weiss, Ned Stark, Sean Bean, Catelyn Stark, Michelle Fairley, Khal Drogo, Jason Momoa

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws