search

Ons nieuws van vrijdag 28 april 2017

Barry Levinsons politieke satire 'Wag the Dog' wordt tv-serie
Series / Nieuws

Barry Levinsons politieke satire 'Wag the Dog' wordt tv-serie

Dustin Hoffman en Robert De Niro speelden de hoofdrollen in de film uit 1997.

Regisseur Barry Levinson zal een tv-verfilming van zijn eigen politieke satire Wag the Dog uit 1997 regisseren. David Mamet schreef het script van de oorspronkelijke film, waarin Robert De Niro een politieke strateeg speelt die een Hollywood-producent (Dustin Hoffman) inhuurt om een fictieve oorlog te bedenken om de media-aandacht weg te trekken bij een schandaal rondom de president. Hoffman en Mamet werden voor hun werk beloond met een Oscar-nominatie.

In de tv-serie wordt de politiek opzij geschoven en ligt de focus met name op de zakenwereld, de entertainment-industrie en non-profit organisaties. We zien hoe een groep mensen er alles aan doet om een nieuwe realiteit te fabriceren die verder gaat dan het 'fake news' waar me momenteel mee te maken hebben.

Rajiv Joseph (Draft Day) zal het script van de serie schrijven. Levinson zal in elk geval de pilot-aflevering regisseren. Daarnaast zal hij ook produceren, samen met De Niro, Jane Rosenthal, Berry Welsh, Jason Sosnoff en Tom Fontana.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Favoriete thema 'American Horror Story'
Series / Poll

Poll: Favoriete thema 'American Horror Story'

Na zes seizoenen en nog minstens drie op komst, kunnen we eens een tussentijdse balans opmaken.

American Horror Story is een anthologie-reeks van zender FX, gemaakt door Ryan Murphy, die nu al zes seizoenen meedraait. Elk seizoen heeft weer een eigen verhaal, met een eigen thema, maar over het algemeen dezelfde castleden. Met een zevende, achtste en negende seizoen aanstaande, is het eens tijd om de tussenbalans op te maken. Vandaag dan ook de vraag, welk thema / welk seizoen jou tot nu toe het beste bevallen is.

Murder House: Draaide om een huis waarin meerdere moorden gepleegd waren en een gezin dat daar probeerde te wortelen.
Asylum: Speelt zich af in 1964 en volgt de patiënten, doctoren en verpleegsters die wonen en werken in het Briarcliff Mental Institution. Daar blijkt van alles niet pluis te zijn, want de bewoners zijn het slachtoffer van bovennatuurlijke krachten.
Coven: Volgt in 2013 de nakomelingen van de heksen die de Salem Witch Trials overleefd hebben en een mysterieuze school waar die heksen wonen.
Freak Show: In 1952 bezoekt een circus het slaapstadje Jupiter, waarvan de veelal misvormde leden proberen aandacht te trekken.
Hotel: Speelt zich in 2015 af in het retro Hotel Cortez, dat compleet met martelkamer gebouwd werd door eigenaar James Patrick March.
Roanoke: Laat zien hoe een gezin wordt lastiggevallen door klopgeesten en de nasleep daarvan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: Ned Stark moet terugkeren in 'Game of Thrones'
Series / Poll

Uitslag poll: Ned Stark moet terugkeren in 'Game of Thrones'

Maar er is een wel heel verrassende nummer twee.

Begin deze maand vroegen we jullie welk Game of Thrones-personage jullie het liefst zagen terugkeren. En wat blijkt? Vergeten doen jullie moeilijk. De populairste personages zijn al tijden dood in de serie: Ned Stark, gespeeld door Sean Bean is veruit het geliefd, gevolgd door de eveneens in seizoen 1 overleden Khal Drogo (Jason Momoa.

De top drie ziet er als volgt uit. Ned Stark kreeg 20 procent van de stemmen. Hij was zo ongeveer het enige personage met moraal in de serie en het hoofd van de familie Stark. Als vriend van koning Robert Baratheon reisde hij naar het zuiden, waar hij door schimmig spel van de Lannisters aan het einde van het eerste seizoen aan zijn einde kwam.

De nummer twee is de vrouw van Ned, Catelyn Stark (Michelle Fairley), met 16 procent van de stemmen. Zij overleefde het eerste en tweede seizoen, maar kwam samen met haar zoon Robb om het leven tijdens de Red Wedding. Hoe? Door verraad van de kant van Walder Frey, die daardoor later het slachtoffer van een wraakactie van de moordlustige Arya Stark werd. Overigens zal de reden waarom jullie Catelyn zo graag terug willen zien, vermoedelijk ermee te maken hebben dat ze dat in de boeken al gedaan heeft. Daarin keerde ze terug als de kille Lady Stoneheart, die wraak neemt op iedereen die betrokken was bij de Red Wedding.

De top drie wordt verder door Khal Drogo afgesloten. Hij overleefde het eerste seizoen niet, net als Ned, maar had daar niets mee te maken. Drogo was de man van khaleesi Daenerys Targaryen en is de reden waarom zij het nu zo ver wist te schoppen in de serie. Een klein wondje in zijn borst maakt dat Drogo uiteindelijk om het leven komt.

Toplijst
1. Ned Stark (20%)
2. Catelyn Stark (16%)
3. Khal Drogo (14%)
4. Oberyn Martel (10%)
5. Robb Stark (7%)
6. Ygritte (7%)
7. Joffrey Baratheon (6%)
8. Hodor (5%)
9. Margaery Tyrell (4%)
10. Stannis Baratheon (4%)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser voor 'The Boondock Saints: Origins'
Series / Nieuws

Teaser voor 'The Boondock Saints: Origins'

De broers MacManus keren terug.

De misdaadfilm The Boondock Saints uit 1999 krijgt een prequel-serie, met de titel The Boondock Saints: Origins. De bedenker van de film, Troy Duffy, bundelt de krachten met Don Carmody Television (DCTV). Sinds 2015 tracht Duffy de prequel-serie te realiseren.

The Boondock Saints gaan over de Ierse broers MacManus (Sean Patrick Flanery en Norman Reedus) die voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Door de media worden ze The Boondock Saints genoemd. De extravagante FBI-agent Paul Smecker (Willem Dafoe) zit achter hen aan. Een vervolg verscheen in 2009.

Hieronder een teaser voor The Boondock Saints: Origins, met het personage Rocco (David Della Rocco) uit de originele film.



Er wordt gestart met een 'fan-focused pre-order campaign'. Fans kunnen de serie vooraf al bestellen als digitale download of op Dvd. Zij die dit doen krijgen toegang tot exclusieve behind-the-scenes content, merchandise en een "limited edition subscription box". Geïnteresseerd? Ga naar BoondocksBack.com.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
MTV: 'Scream' krijgt inderdaad reboot
Series / Nieuws

MTV: 'Scream' krijgt inderdaad reboot

De serie blijft, maar in andere vorm.

Fans van MTV-serie Scream zullen nog iets langer moeten wachten voordat er een antwoord komt op het mysterie rond Brandon James. Mogelijk zelfs langer dan 'iets', want het derde seizoen krijgt niet alleen nieuwe showrunners, maar moet de formule ook een nieuw concept geven.

MTV bestelde enige tijd geleden een derde, korter seizoen, maar besloot nu een nieuwe showrunner in te huren (de keus viel uiteindelijk op Brett Matthews), om "het concept voor seizoen drie vorm te geven". Hij krijgt hulp van uitvoerend producenten Queen Latifah, Shakim Conpere en Yaneley Arty.

De MTV-serie Scream kent een ietwat moeizame geschiedenis. Het eerste seizoen deed het niet geweldig onder showrunner Jill Blotevogel en dus kregen twee nieuwelingen: Michael Gans en Richard Register, het roer in handen. Maar ook onder hun leiding kwakkelden de kijkcijfers en nu is het de vraag of Matthews dat kan oplossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wil tweede seizoen '13 Reasons Why'
Series / Nieuws

Netflix wil tweede seizoen '13 Reasons Why'

Weinig verrassend, gezien het megasucces van de serie.

Nadat we eerder deze week te horen kregen dat Netflix-serie 13 Reasons Why de meest populaire serie op Twitter is van dit jaar tot nu toe, blijkt nu dat Netflix inderdaad een tweede seizoen wil laten maken.

The Hollywood Reporter meldt dat er bijna een deal gesloten is voor dat tweede seizoen. Bronnen van het vakblad vertellen dat schrijvers al werken aan het nieuwe seizoen. Ook schijnen de makers van de serie Riverdale op zoek te moeten naar een nieuwe acteur om Ross Butler te vervangen. Ook dat wijst op een vernieuwing.

Een tweede seizoen is wel enigszins moeilijk om te maken. De serie is gebaseerd op het gelijknamige YA-boek van Jay Asher en heeft het hele boek al verfilmd. Het verhaal van een eventueel vervolg is dus niet bepaald zeker, al hebben castleden al laten weten dat ze geloven dat er meer te vertellen valt, en weten we ook van Asher dat hij ervoor open staat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
2 nieuwe personages voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

2 nieuwe personages voor 'The Walking Dead'

Het lijkt erop dat het achtste seizoen hulp brengt voor Rick & co.

In oktober keert AMC-serie The Walking Dead terug voor een achtste seizoen. Nu blijkt dat er twee nieuwe personages hun opwachting maken in het seizoen. TVline meldt dat het achtste seizoen Dillon en Abbud zal introduceren. De eerste is een twintigjarige jongen die erg sarcastisch is en Abbud een aimabele moslim, die lang alleen heeft moeten overleven tijdens de apocalypse.

Van het duo zou Dillon mogelijk in meerdere seizoenen te zien zijn. Dat wijst er meteen op dat Abbud het vermoedelijk niet heel lang zal redden. Of Dillon dat wel doet is eigenlijk ook de vraag: hij komt (net als Abbud) niet uit de comics, dus zou mogelijk uiteindelijk slachtoffer worden van de zombies of van gewelddadige mensen.

De serie gaat in oktober weer verder. Vermoedelijk krijgen we de eerste beelden in juli te zien. Of er al acteurs zijn voor de twee nieuwe rollen is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.