Dvd-recensie: 'Killjoys' seizoen 2

Prima uitgave van een geinige sci-fi serie.

Jim Pedd, 04-05-2017 17:03

Bedacht door: Michelle Lovretta | Cast: Hannah John-Kamen (Dutch), Aaron Ashmore (John Jaqobis), Luke Macfarlane (D'avin Jacopis), Tamsen McDonough (Lucy) e.a. | Jaren: 2015 – heden | Zender: Syfy & Space
De Canadese sci-fi serie Killjoys is eindelijk terug in Nederland. Na het toffe eerste seizoen, is nu ook de tweede reeks beschikbaar op Dvd en Blu-ray. Serietotaal kreeg de Dvd-versie toegestuurd en mocht deze recenseren.

Johnny en Dutch moeten als het nieuwe seizoen begint de gekidnapte D'avin redden. Het trio jaagt nog steeds op de grootste criminelen die zomaar een bloederige, multi-planeten oorlog kunnen beginnen. Ze vechten tegen oude vijanden, de tirannieke Company en ze krijgen te maken met de mysterieuze bedoelingen van Khylen, de voormalige mentor van Dutch.

Kijkcijfers zijn niet bekend van dit nieuwe seizoen. Dat er gekozen is om te verlengen, wijst erop dat de kijkcijfers prima waren en voldeden aan de verwachtingen van zenders Space en Syfy. Ook ontbreken er recensies van dit nieuwe seizoen, al zien we op de IMDb dat de serie nog altijd op een nette 7,2 staat.


Dvd: Killjoys seizoen 2 | Duur: ongeveer 400 minuten | Video: 1.78:1 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels | Schijven: 2x Dvd | EAN: 5-053083-113605 | Met dank aan: Universal

Het tweede seizoen van Killjoys wordt aangeleverd in een regulieren Dvd-hoes, met daar een standaard slipcover omheen. Het geheel ziet er lekker sfeervol uit en zet nog voordat je de serie kijkt al de toon.

Video en audio
Net als het vorige seizoen ziet de show er weer gewoon prima uit. Het type beelden wisselt: het ene moment is het geheel scherp en gedetailleerd en op andere momenten (vooral op planeetoppervlakten) ziet het er wat minder goed uit en zijn de kleuren vaak niet natuurgetrouw. Het is een bewuste keuze geweest van de makers, die daarmee proberen de toon te zetten. De audio is verder goed: de Dolby-soundtrack klinkt goed uit de luidsprekers en laat zien dat er behoorlijk wat tijd en energie is gaan zitten in het verzorgen van de effecten. Dialoog is verder goed te verstaan, dus hier hebben we niets over te klagen.

Toekomst
Killjoys heeft een derde seizoen gekregen van de zender Space. De première van de eerste aflevering, Boondoggie, vindt op 30 juni plaats in Canada en de Verenigde Staten. Verder is er vrijwel niets bekend over het seizoen, al weten we van scenarist Michelle Lovretta dat de finale Wargasm heet.

Lees meer over: Bluray, Dvd, Recensie, Review, Killjoys, Michelle Lovretta, Hannah John Kmaen, Aaron Ashmore, Luke McFarlane, Tamsen McDonough, seizoen 2, Syfy

Populair nieuws