search

Ons nieuws van donderdag 4 mei 2017

Dvd-recensie: 'Killjoys' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Killjoys' seizoen 2

Prima uitgave van een geinige sci-fi serie.

Bedacht door: Michelle Lovretta | Cast: Hannah John-Kamen (Dutch), Aaron Ashmore (John Jaqobis), Luke Macfarlane (D'avin Jacopis), Tamsen McDonough (Lucy) e.a. | Jaren: 2015 "“ heden | Zender: Syfy & Space

De Canadese sci-fi serie Killjoys is eindelijk terug in Nederland. Na het toffe eerste seizoen, is nu ook de tweede reeks beschikbaar op Dvd en Blu-ray. Serietotaal kreeg de Dvd-versie toegestuurd en mocht deze recenseren.

Johnny en Dutch moeten als het nieuwe seizoen begint de gekidnapte D'avin redden. Het trio jaagt nog steeds op de grootste criminelen die zomaar een bloederige, multi-planeten oorlog kunnen beginnen. Ze vechten tegen oude vijanden, de tirannieke Company en ze krijgen te maken met de mysterieuze bedoelingen van Khylen, de voormalige mentor van Dutch.

Kijkcijfers zijn niet bekend van dit nieuwe seizoen. Dat er gekozen is om te verlengen, wijst erop dat de kijkcijfers prima waren en voldeden aan de verwachtingen van zenders Space en Syfy. Ook ontbreken er recensies van dit nieuwe seizoen, al zien we op de IMDb dat de serie nog altijd op een nette 7,2 staat.



Dvd: Killjoys seizoen 2 | Duur: ongeveer 400 minuten | Video: 1.78:1 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels | Schijven: 2x Dvd | EAN: 5-053083-113605 | Met dank aan: Universal

Het tweede seizoen van Killjoys wordt aangeleverd in een regulieren Dvd-hoes, met daar een standaard slipcover omheen. Het geheel ziet er lekker sfeervol uit en zet nog voordat je de serie kijkt al de toon.

Video en audio
Net als het vorige seizoen ziet de show er weer gewoon prima uit. Het type beelden wisselt: het ene moment is het geheel scherp en gedetailleerd en op andere momenten (vooral op planeetoppervlakten) ziet het er wat minder goed uit en zijn de kleuren vaak niet natuurgetrouw. Het is een bewuste keuze geweest van de makers, die daarmee proberen de toon te zetten. De audio is verder goed: de Dolby-soundtrack klinkt goed uit de luidsprekers en laat zien dat er behoorlijk wat tijd en energie is gaan zitten in het verzorgen van de effecten. Dialoog is verder goed te verstaan, dus hier hebben we niets over te klagen.

Toekomst
Killjoys heeft een derde seizoen gekregen van de zender Space. De première van de eerste aflevering, Boondoggie, vindt op 30 juni plaats in Canada en de Verenigde Staten. Verder is er vrijwel niets bekend over het seizoen, al weten we van scenarist Michelle Lovretta dat de finale Wargasm heet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'The Good Fight' wordt langer dan eerste
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'The Good Fight' wordt langer dan eerste

Het eerste seizoen deed het dan ook beter dan verwacht.

Geoffrey Ketels

Goed nieuws voor de fans van de serie 'The Good Fight'. Vandaag is namelijk duidelijk geworden dat het tweede seizoen van de reeks zal bestaan uit 13 afleveringen. In vergelijking met het eerste seizoen worden de fans dus verwend met zomaar even drie extra afleveringen.

The Good Fight is een spin-off van de CBS-serie 'The Good Wife' en de eerste originele serie die in première ging op het premium streaming netwerk CBS All Access. Het eerste seizoen was te zien deze lente en introduceerde Maria (gespeeld door Rose Leslie) in het Amerikaanse Chicago. De cast bestaat buiten Rose Leslie eveneens uit Christine Baranski en Cush Jumbo. Ondanks het feit dat de verwachtingen voor de spin-off vrij hoog lagen wist ze deze moeiteloos in te lossen en zelfs te overtreffen. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de bekendmaking van een tweede seizoen de wereld werd ingestuurd.

Op het tweede seizoen van de reeks is het nog wel even wachten. Seizoen 2 van 'The Good Fight' gaat immers pas volgend jaar in première. Kijk jij al uit naar wat dit extra lange seizoen allemaal voor ons in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames achtste seizoen 'The Walking Dead' begonnen
Series / Nieuws

Opnames achtste seizoen 'The Walking Dead' begonnen

In elk geval hint de acteur die King Ezekiel speel naar wel naar.

Het lijkt erop dat de opnames van het achtste seizoen van AMC-serie The Walking Dead begonnen zijn. Acteur Khary Payton die de rol van Ezekiel speelt, plaatste op Twitter een foto waar hij bij schreef: "& we beginnen weer voor de gevallenen."

Wat hij precies daarmee bedoelt is niet helemaal duidelijk, maar de kans is groot dat Payton verwijst naar de strijd Negan (Jeffrey Dean Morgan) en zijn Saviors. Wellicht dat we komend seizoen veel meer krijgen te zien van Ezekiel. Het feit dat hij nu al bezig lijkt met de opnames, wijst daar in elk geval wel op.



Het achtste seizoen van The Walking Dead moet minder langzame afleveringen waarin op slechts één personage gefocust wordt krijgen. Daarnaast heeft showrunner Scott Gimple laten weten dat er meer tempo zit in het volgende seizoen. Dat zal in oktober te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Identiteit schurk Savitar in 'The Flash' onthuld!
Series / Nieuws

Identiteit schurk Savitar in 'The Flash' onthuld!

En lees meteen de toelichting van showrunner Andrew Kreisberg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Eindelijk heeft The Flash onthuld wie er daadwerkelijk schuilt achter het masker van Savitar. Na de twist legt nu uitvoerend producent Andrew Kreisberg uit waarom men deze keuze gemaakt heeft en wat de toekomst brengt.

WE WAARSCHUWEN ER MAAR VOOR: NA DEZE VIDEO VOLGEN SPOILERS.



Er is een goede reden waarom Savitar altijd Barry (Grant Gustin) en zijn vrienden te slim af is. Hij heeft het allemaal al meegemaakt! Daar werd natuurlijk al vaak naar gehint: Savitar zei vaker dat hij de toekomst is. En nu weten we dus waarom. Andrew Kreisberg lichtte de beslissing toe:

"Wat erg cool is voor iedereen die dacht dat er geen plan was, en dat we dit gewoon zomaar verzinnen allemaal, is dat we dit altijd zo gepland hadden. Het idee dat de grootste schurk die we konden bedenken een beschadigde versie van onze held zou zijn, voelde interessant en verfrissend. We hebben niet alleen om te gaan met alles wat we al in The Flash gedaan hebben, maar ook met alles wat we in de andere series doen. Dus om onze hoofdrolspeler de held en de schurk te laten spelen, is iets wat we nog niet eerder gedaan hebben. En dat vonden wij als verhalenvertellers erg interessant."

De aflevering van volgende week moet meer uitleg geven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 13 'It's Always Sunny in Philadelphia' jaar uitgesteld
Series / Nieuws

Seizoen 13 'It's Always Sunny in Philadelphia' jaar uitgesteld

De cast heeft het te druk met andere projecten.

Na een sterk twaalfde seizoen, verwachten fans natuurlijk snel nieuw materiaal van komedieserie It's Always Sunny in Philadelphia. Nu blijkt echter dat het mogelijk nog wel even duurt voordat het volgende seizoen te zien is. Actrice Kaitlin Olson, die de rol van Sweet Dee speelt, sprak met TV Guide en vertelde dat het wellicht nog wel even duurt voordat de serie weer verder gaat.

De actrice vertelde dat "we het volgende seizoen een jaar uitgesteld hebben". Vervolgens legde ze uit waarom: "We zijn dit jaar allemaal bezig met onze eigen projecten. Dus aan het eind van dit opnameseizoen van The Mick, zal ik me bezig gaan houden met Sunny."

De vertraging in opnames zou ertoe kunnen leiden dat de komedieshow It's Always Sunny pas in 2019 verder gaat. De laatste drie seizoenen gingen allemaal in januari van start, seizoenen daarvoor in september. Maar nu er nog geen productiedatum bekend is, lijkt een start in 2019 het meest waarschijnlijk. Wel is zeker dat de show terugkeert voor nog minstens twee seizoenen. Het duurt gewoon lang.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.