search
Missy stopt na S10 'Doctor Who'

Missy stopt na S10 'Doctor Who'

Naast Peter Capaldi en Steven Moffat vertrekt dus ook Michelle Gomez.

Jim Pedd

Het tiende seizoen van Doctor Who bouwt hard op naar het vertrek van hoofdrolspeler Peter Capaldi en showrunner Steven Moffat. Nu lijkt er nog een vertrekkend acteur te zijn: Michelle Gomez gaat vertrekken als Missy. Althans, daar lijkt het op.


"Mijn vrienden gaan, dus ik ook," begon ze. "Iedereen gaat, dus ik wil ook gaan. K bedoel, wat zou ik zonder Peter en Steven aan moeten? Wie zou ik zijn? Nah, het is klaar. Het is voorbij. Het is het eind van een hoofdstuk."

Het personage Missy - de vrouwelijke variant van schurk The Master - is sinds 2014 te zien in de serie. Ze mag zelfs, met John Simms terugkeer, een oude Master ontmoeten. Maar nu lijkt het dus voorbij. "Ik ga het missen, want het was een van de beste rollen die ik heb gehad," zei Gomez. "Het feit dat ik een vrouw van een bepaalde leeftijd ben, die dit actiefiguur mag spelen… Maar het korset ga ik niet missen, want dat was pijnlijk, want ik ben een vrouw die houdt van een grote lunch. En dat is niet leuk om te dragen als je twee porties en een toetje hebt gegeten."

Missy zal in elk geval n de tweedelige finale in juli te zien zijn.

Aanbevolen artikelen