search

Ons nieuws van donderdag 18 mei 2017

Geen bekende personages in 'Game of Thrones' spin-offs
Series / Nieuws

Geen bekende personages in 'Game of Thrones' spin-offs

Het worden helemaal originele series.

Er zijn maar liefst vijf spin-offs in ontwikkeling van HBO's Game of Thrones. Bedenker van de hele franchise, George R.R. Martin, onthulde tegenover Entertainment Weekly enkele details van de series. Die zullen niet draaien om bekende personages.

"Geen van deze nieuwe series wordt een traditionele spin-off van GoT," vertelde Martin. "We hebben dus niet over Joey of AfterMASH of zelfs [Frasier] of Lou Grant, waarin personages van de ene serie overgaan op de volgende. Dus iedereen die hoopt op nieuwe avonturen van Hot Pie, zijn verdoemd teleurgesteld achter te blijven. Elk van de concepten die we bespreken zijn prequels, dus geen sequels. Sommigen spelen zich niet eens af op Westeros."

Er komt in elk geval geen serie over Robert's Rebellion: "Ik weet dat duizenden van jullie dat willen," begon Martin. "Ik weet dat er ook een petitie voor is, maar tegen de tijd dat ik klaar ben met A Song of Ice & Fire, weten jullie alle belangrijke details van Robert's Rebellion. Er zouden geen verrassingen of onthullingen zijn in die serie, maar gewoon een herhaling van alles wat jullie al weten. Dat is geen verhaal dat ik wil vertellen."

Ook komt er geen serie rond Dunk & Egg, de andere verhalen die Martin schrijft en zich in Westeros afspelen. Die boekenreeks wil hij eerst afmaken. "Ik heb er nu pas drie boeken over geschreven, maar er zijn er nog minstens acht of negen of tien die ik wil schrijven. We weten allemaal hoe langzaam ik ben en ik wil niet dat hetzelfde gebeurt als met Game of Thrones, waarin de serie voorligt op de boeken. Er komt vast een moment dat ik Dunk & Egg afrond en dan kunnen we er een serie van maken. Maar die dag ligt nog ver in de toekomst."

Martin werkt mee aan alle series - maar schrijft officieel mee aan twee series. "Maar eigenlijk werk ik met alle vier de schrijvers. Ieder van hen heeft me hier in Santa Fe bezocht, sommigen meer dan eens, en we hebben dagenlang gepraat over hun ideeën, de geschiedenis van Westeros en de rest van de wereld, en de vele details die alleen gevonden kunnen worden in The World of Ice & Fire en The Lands of Ice & Fire. […] Tussen de bezoeken door heb ik contact met ze gehad via telefoon, sms en e-mail en ik verwacht dat er nog veel meer contact is de komende tijd."

De schrijvers zijn tot nu toe Max Borenstein, Jane Goldman (en Martin), Brian Helgeland en Carly Wray (en Martin). Game of Thrones gaat op 16 juli weer verder op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Missy stopt na S10 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Missy stopt na S10 'Doctor Who'

Naast Peter Capaldi en Steven Moffat vertrekt dus ook Michelle Gomez.

Het tiende seizoen van Doctor Who bouwt hard op naar het vertrek van hoofdrolspeler Peter Capaldi en showrunner Steven Moffat. Nu lijkt er nog een vertrekkend acteur te zijn: Michelle Gomez gaat vertrekken als Missy. Althans, daar lijkt het op.

"Mijn vrienden gaan, dus ik ook," begon ze. "Iedereen gaat, dus ik wil ook gaan. K bedoel, wat zou ik zonder Peter en Steven aan moeten? Wie zou ik zijn? Nah, het is klaar. Het is voorbij. Het is het eind van een hoofdstuk."

Het personage Missy - de vrouwelijke variant van schurk The Master - is sinds 2014 te zien in de serie. Ze mag zelfs, met John Simms terugkeer, een oude Master ontmoeten. Maar nu lijkt het dus voorbij. "Ik ga het missen, want het was een van de beste rollen die ik heb gehad," zei Gomez. "Het feit dat ik een vrouw van een bepaalde leeftijd ben, die dit actiefiguur mag spelen… Maar het korset ga ik niet missen, want dat was pijnlijk, want ik ben een vrouw die houdt van een grote lunch. En dat is niet leuk om te dragen als je twee porties en een toetje hebt gegeten."

Missy zal in elk geval n de tweedelige finale in juli te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooie eerste trailer 'Star Trek: Discovery'!
Series / Trailer

Mooie eerste trailer 'Star Trek: Discovery'!

En er zijn foto's, een poster en we hebben leuk nieuws voor de fans!Eindelijk is er een volledige trailer vrijgegeven voor Star Trek: Discovery. Daarin is de stijl van de franchise voorzien van een verfrissing, al ziet het geheel er wel duidelijk als Star Trek uit. Niet alleen krijgen we duidelijk te zien dat de oorlog tussen de Federation en Klingons allang begonnen is, ook is er een hint naar wat het verhaal in de serie, al krijgen we dat niet precies te zien.

Er zijn duidelijk behoorlijk grote rollen voor Sonequa Martin-Green - die First Officer Michael Burnham speelt - en Captain Philippa Georgiou (Michelle Yeoh). Het verhaal van hun personages speelt zich tien jaar voor de gebeurtenissen in de oorspronkelijke serie af, en draait om een incident waar alleen naar gerefereerd werd.

Voor de fans hebben we verder nog leuk nieuws: CBS heeft bekend gemaakt dat de serie nu vijftien afleveringen krijgt in het eerste seizoen, in plaats van de oorspronkelijk aangekondigde dertien. Fans zullen blij zijn, want de serie was meermaals vertraagd en heeft met behoorlijk wat tegenslagen te maken gehad.

Nu is duidelijk dat CBS wel denkt dat het goed gaat komen met de serie, anders zouden er niet nog eens twee afleveringen aan vastgeplakt worden. In de Verenigde Staten is de serie in de herfst op CBS All Access te zien. Netflix heeft de internationale rechten en brengt de serie dus naar de Nederlandse abonnees.

Hieronder nog een poster en een stel nieuwe foto's.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Young Pope' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Young Pope' krijgt tweede seizoen

Of Jude Law terugkeert is niet zeker.

Heel goed zag het er aan het eind van The Young Pope niet uit voor Lenny Bellardo (Jude Law). Maar zijn verhaal lijkt niet verder te gaan in een nieuw seizoen. HBO heeft bekend gemaakt dat er weer een nieuwe reeks komt, The New Pope genaamd. De show wordt geregisseerd door Paolo Sorrentino en mede geschreven door Umberto Contarello.

Casitng voor een nieuw ensemble gaat binnenkort namelijk beginnen en de vraag is nog of Jude Law terugkeert voor het seizoen. Dat zou opmerkelijk zijn, gezien het einde van het eerste seizoen, waarin het lot van Laws personage onzeker was.

De tien afleveringen draaien om Law als de jonge Amerikaanse Paus Pius XIII, die de kerk drastisch wilde hervormen. Andere rollen waren er voor Diane Keaton, James Cromwell en Silvio Orlando. Geen van hen lijkt terug te keren voor The New Pope.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.