search
Geen bekende personages in 'Game of Thrones' spin-offs
Series / Nieuws

Geen bekende personages in 'Game of Thrones' spin-offs

Het worden helemaal originele series.

Er zijn maar liefst vijf spin-offs in ontwikkeling van HBO's Game of Thrones. Bedenker van de hele franchise, George R.R. Martin, onthulde tegenover Entertainment Weekly enkele details van de series. Die zullen niet draaien om bekende personages.


"Geen van deze nieuwe series wordt een traditionele spin-off van GoT," vertelde Martin. "We hebben dus niet over Joey of AfterMASH of zelfs [Frasier] of Lou Grant, waarin personages van de ene serie overgaan op de volgende. Dus iedereen die hoopt op nieuwe avonturen van Hot Pie, zijn verdoemd teleurgesteld achter te blijven. Elk van de concepten die we bespreken zijn prequels, dus geen sequels. Sommigen spelen zich niet eens af op Westeros."

Er komt in elk geval geen serie over Robert's Rebellion: "Ik weet dat duizenden van jullie dat willen," begon Martin. "Ik weet dat er ook een petitie voor is, maar tegen de tijd dat ik klaar ben met A Song of Ice & Fire, weten jullie alle belangrijke details van Robert's Rebellion. Er zouden geen verrassingen of onthullingen zijn in die serie, maar gewoon een herhaling van alles wat jullie al weten. Dat is geen verhaal dat ik wil vertellen."

Ook komt er geen serie rond Dunk & Egg, de andere verhalen die Martin schrijft en zich in Westeros afspelen. Die boekenreeks wil hij eerst afmaken. "Ik heb er nu pas drie boeken over geschreven, maar er zijn er nog minstens acht of negen of tien die ik wil schrijven. We weten allemaal hoe langzaam ik ben en ik wil niet dat hetzelfde gebeurt als met Game of Thrones, waarin de serie voorligt op de boeken. Er komt vast een moment dat ik Dunk & Egg afrond en dan kunnen we er een serie van maken. Maar die dag ligt nog ver in de toekomst."

Martin werkt mee aan alle series - maar schrijft officieel mee aan twee series. "Maar eigenlijk werk ik met alle vier de schrijvers. Ieder van hen heeft me hier in Santa Fe bezocht, sommigen meer dan eens, en we hebben dagenlang gepraat over hun ideeën, de geschiedenis van Westeros en de rest van de wereld, en de vele details die alleen gevonden kunnen worden in The World of Ice & Fire en The Lands of Ice & Fire. […] Tussen de bezoeken door heb ik contact met ze gehad via telefoon, sms en e-mail en ik verwacht dat er nog veel meer contact is de komende tijd."

De schrijvers zijn tot nu toe Max Borenstein, Jane Goldman (en Martin), Brian Helgeland en Carly Wray (en Martin). Game of Thrones gaat op 16 juli weer verder op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen