search
Netflix CEO wil meer series cancellen
Series / Nieuws

Netflix CEO wil meer series cancellen

Om het creatieve team te stimuleren mer 'out of the box' te denken.

Lange tijd was het vrijwel zeker dat een Netflix-serie op zijn minst twee seizoenen zou krijgen. Maar recent werd The Get Down geannuleerd zonder dat tweede seizoen te krijgen en is het verhaal van Sense8 mogelijk ook voorbij. CEO Reed Hastings laat nu weten dat zijn bedrijf mogelijk sneller gaat annuleren.


De CEO sprak met CNBC en vertelde dat "we teveel hits scoren op dit moment". Hij wil meer risico's gaan nemen, zodat er beter gekeken kan worden welke series goed scoren. "Onze hitratio is op dit moment veel te hoog. Dus we hebben maar een paar series geannuleerd. Ik probeer het contentteam altijd te pushen: we moeten meer risico's nemen, gekkere dingen proberen. Want we zouden meer series moeten annuleren. Je krijgt sommige winnaars die gewoon ongelofelijk zijn, zoals 13 Reasons Why. Dat verbaasde ons. Het is een geweldige serie, maar we hadden niet durven denken dat het zo zou scoren."

Hastings vertelde ook over de manier hoe over vernieuwingen besloten wordt: "Het is een mix tussen kijkcijfers en het aantal nieuwe abonnees. Maar vooral gaat het om hoeveel mensen kijken. Maar de twee zijn erg aan elkaar verbonden."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen