Michiel Huisman speelt hoofdrol in Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'

Michiel Huisman in 'Haunting of Hill House'

De Nederlandse acteur speelde eerder rollen in series als Game of Thrones, Orphan Black, Nashville en Treme.

Zilko Tarici, 14 juni 2017 om 12:24

The Hollywood Reporter weet vandaag te melden dat onze eigen Michiel Huisman de hoofdrol zal spelen in The Haunting of Hill House, een tiendelige Netflix-serie die gebaseerd is op de literaire klassieker van Shirley Jackson uit 1959.
The Haunting of Hill House is tweemaal eerder in filmvorm gegoten (beide keren onder de titel The Haunting) en gaat over vier mensen die in een tachtig jaar oud huis wonen waar de nodige angstaanjagende taferelen plaatsvinden. Huisman zal de rol spelen van Steven Crane, het oudste kind van de Crane-familie en een Stephen King-achtige auteur van horrorverhalen. Een van deze horrorverhalen gaat over de ervaringen van zijn familie in de tijd dat ze in Hill House woonden.

Mike Flanagan (Absentia, Oculus) zal het script schrijven van de serie en daarnaast ook regisseren. Trevor Macy zal samen met Flanagan, maar ook Justin Falvey en Darryl Frank van Amblin TV produceren.

Huisman heeft de laatste jaren een behoorlijke reputatie als acteur opgebouwd, met name in tv-series. Zo speelt/speelde hij prominente rollen in o.a. Game of Thrones, Orphan Black, Nashville en Treme.
.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Michiel Huisman, Netflix, The Haunting of Hill House, Mike Flanagan, Game of Thrones

Populair nieuws