search

Ons nieuws van woensdag 14 juni 2017

Damon Gupton keert niet terug naar Criminal Minds
Series / Nieuws

Damon Gupton keert niet terug naar Criminal Minds

De soap rond de cast blijft bovendien maar duren...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Slecht nieuws voor de fans van acteur Damon Gupton. Hij heeft namelijk bekend gemaakt dat hij na amper één seizoen Criminal Minds zal verlaten. Gupton maakte zijn intrede in het twaalfde seizoen van de reeks en speelde de rol van Special Agent Stephen Walker. Volgers van de acteur op Twitter zagen dit weekend de tweet verschijnen waarin hij stelde zijn job kwijt te zijn.

De cast van het populaire misdaaddrama werd het voorbije seizoen danig door elkaar geschud. Niet alleen maakte Gupton bijvoorbeeld zijn introductie, ook Adam Rodriguez werd aan de cast toegevoegd. Daarnaast raakte bekend dat Gibson werd ontslagen en Aisha Tyler voltijds deel zou gaan uitmaken van de cast. Bovendien maakte ook Paget Brewster terug haar intrede. De wijzigingen in de cast van Criminal Minds zijn waarschijnlijk nog niet voorbij. Recent raakte bijvoorbeeld nog bekend dat zowel A.J. Cook als Kirsten Vangsness het niet eens zijn met de nieuwe loonbepalingen die werden voorgesteld. Mochten de onderhandelingen afspringen kan er ook op dit vlak dus nog een flinke aardverschuiving plaatsvinden voor de reeks.

Eerlijk is eerlijk, Gupton wist zich eigenlijk niet echt te integreren in de reeks. Bovendien benadrukte Erica Messer recent dat het inhuren van Gupton de beslissing was van het netwerk. Het lijkt ons in ieder geval aannemelijk om nu reeds te stellen dat Walker één van de personages zal zijn die de crash aan het einde van het twaalfde seizoen niet zal overleven. Hoe het ook zij, de fans zullen afscheid moeten nemen van Gupton's personage in Criminal Minds.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan toch een derde seizoen voor Master of None?
Series / Nieuws

Dan toch een derde seizoen voor Master of None?

Al moeten we daar wellicht nog even op wachten...

Geoffrey Ketels

Eerder verscheen hier op Serietotaal reeds een nieuwsbericht waarin er melding van werd gemaakt dat het derde seizoen van de Netflix serie 'Master of None' aan een zijden draadje hing. Tot dusver is er nog steeds geen officiële aankondiging van een nieuw seizoen, maar het zou niet Netflix zijn die twijfelt. Aziz Ansari zou namelijk hebben laten uitschijnen dat een vervolg op de reeks er pas komt wanneer de tijd er rijp voor is.

Het was uiteindelijk actrice Lena Waithe die met enkele uitspraken voor nieuw voer voor discussie zorgde. Zij liet zich in een interview immers het volgende ontglippen; "Ik denk dat Ansari de reeks benadert zoals een stand-up comedy. Je kan niet zomaar elk jaar uitpakken met een special, want dan is het geen special meer. Ik denk dat zowel hij als Alan (co-creator) er voor willen zorgen dat ze over genoeg imponerend materiaal beschikken om een derde seizoen te maken".

Bovenstaande is eigenlijk vrij logisch. Master of None gebruikt namelijk het materiaal uit het leven van de schrijvers van de reeks. Dit zou betekenen dat er eerst nieuwe levenservaringen vereist zijn vooraleer er kan worden gewerkt aan een eventueel vervolg. Toch doet de stelling van Waithe vermoeden dat er nog hoop is voor de reeks, al kan een eventueel nieuw seizoen nog wel even op zich laten wachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michiel Huisman speelt hoofdrol in Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'
Series / Nieuws

Michiel Huisman speelt hoofdrol in Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'

De Nederlandse acteur speelde eerder rollen in series als Game of Thrones, Orphan Black, Nashville en Treme.

The Hollywood Reporter weet vandaag te melden dat onze eigen Michiel Huisman de hoofdrol zal spelen in The Haunting of Hill House, een tiendelige Netflix-serie die gebaseerd is op de literaire klassieker van Shirley Jackson uit 1959.

The Haunting of Hill House is tweemaal eerder in filmvorm gegoten (beide keren onder de titel The Haunting) en gaat over vier mensen die in een tachtig jaar oud huis wonen waar de nodige angstaanjagende taferelen plaatsvinden. Huisman zal de rol spelen van Steven Crane, het oudste kind van de Crane-familie en een Stephen King-achtige auteur van horrorverhalen. Een van deze horrorverhalen gaat over de ervaringen van zijn familie in de tijd dat ze in Hill House woonden.

Mike Flanagan (Absentia, Oculus) zal het script schrijven van de serie en daarnaast ook regisseren. Trevor Macy zal samen met Flanagan, maar ook Justin Falvey en Darryl Frank van Amblin TV produceren.

Huisman heeft de laatste jaren een behoorlijke reputatie als acteur opgebouwd, met name in tv-series. Zo speelt/speelde hij prominente rollen in o.a. Game of Thrones, Orphan Black, Nashville en Treme.
.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe beelden 'Game of Thrones' seizoen 7
Series / Foto's

Nieuwe beelden 'Game of Thrones' seizoen 7

Beric Dondarrion is terug, evenals The Hound en Daenerys.

HBO heeft weer nieuwe beelden vrijgegeven van het zevende seizoen van Game of Thrones. Die beelden tonen uiteenlopende personages die te zien zijn in de nieuwe reeks. Zo zien we voor het eerst weer een blik op de terugkeer van het personage Beric Dondarrion (Richard Dormer), nog een van The Hound (Rory McCann) en een nieuwe hoek van Daenerys (Emilia Clarke) op het strand van Dragonstone. Afgezien daarvan zijn er nog wat beelden van achter de schermen.

Het zevende seizoen van Game of Thrones is vanaf 16 juli weer op HBO te zien, dus over krap een maand. Er is nog geen synopsis van vrijgegeven, al kunnen we zeggen dat Daenerys snel haar voormalig ouderlijk huis herovert. Daarna zal ze het opnemen tegen Cersei (Lena Headey) en is er Jon Snow (Kit Harington) die hen ervan wil overtuigen dat de White Walkers een veel grotere bedreiging zijn.

Verder weten we wel dat de aftrap van het zevende seizoen in totaal 59 minuten duurt. De finale wordt maar liefst 81 minuten lang.


















Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Doctor Who' al gecast
Series / Nieuws

Nieuwe 'Doctor Who' al gecast

Maar wie wordt de opvolger van Peter Capaldi?

Later dit jaar nemen we afscheid van Peter Capaldi als Doctor Who. Lang werd gedacht dat de volgende showrunner van de serie, Chris Chibnall, nog wel even nodig zou hebben voordat hij op zoek zou gaan naar een vervanger, maar die blijkt nu al gecast te zijn.

Voormalig showrunner Russell T. Davies stelde dat hij weet wie de nieuwe Doctor is. Tegelijk wilde hij niet ingaan op de vraag of het om een man of vrouw gaat en of het - net als de afgelopen dertien keer - een blanke acteur wordt. Het gerucht gaat dat er voor het eerst in de meer dan vijftig jarige geschiedenis van de franchise niet gekozen wordt voor een man.

De eerste hints voor de nieuwe Doctor zullen vermoedelijk rond de Kerst komen, als Capaldi vertrekt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.