Hoe 'Star Trek: Discovery' begint

Hoe 'Star Trek: Discovery' begint

En wie zijn nou de grote vijanden?

Jim Pedd, 27 juni 2017 om 14:51

De producenten van Star Trek: Discovery onthullen eindelijk details over de serie. Tijdens een interview met Entertainment Weekly benadrukten showrunners Aaron Harberts en Gretchen J. Berg dat de serie een overkoepelend verhaal heeft. Er komen dus geen standalone afleveringen. Maar belangrijker is dat ze ook onthuld hebben hoe de show rond Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) begint.
Aaron Harberts: “Burnham [heeft] veel tijd doorgebracht op Vulcan, maar ze is mens. Sarek [Spocks vader, gespeeld door James Frain] speelt een grote rol in haar leven, dat compleet gepland is tot het moment dat ze een erg moeilijke keuze maakt en haar leven een heel andere richting op gaat. Als we haar ontmoeten, is ze First Officer op het Starship Shenzhou [met kapitein Philippa Georgiou, gespeeld door Michelle Yeoh). En Burnhams keuze waar we naar refereren, is de moeilijkste die je maar kan maken. Het heeft gevolgen voor haar, voor Starfleet, voor de Federation en voor het hele universum. Die keuze brengt haar naar een ander schip, de Discovery [met kapitein Lorca, gespeeld door Jason Isaacs], en dan beginnen we met wat Gretchen en ik onze ‘tweede pilot’ noemen.”

Ook gingen de showrunners in op hoe fijn het is dat hun hoofdpersoon geen kapitein van een schip is. Dat opent volgens hen grote mogelijkheden.

Gretchen J. Berg: “Het plezier zit in de reis. Het voordeel van dat zij niet de leiding over de brug heeft, is dat we verhalen vanuit een heel ander perspectief kunnen vertellen. Het voelt fris, omdat we niet constant op de brug zijn. We hebben toegang tot meer delen van het schip.”

Het duo bevestigde ook dat de Klingons een gigantische, vijandige rol gaan spelen. Hoe dat wordt, zien we vanaf 24 september op Netflix.

Bron: EW

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS, Netflix, Aaron Harberts, Gretchen J Berg, Sonequa Martin Green, James Frain, Michelle Yeoh, Jason Isaacs

Populair nieuws