search

Ons nieuws van dinsdag 27 juni 2017

Jane Levy en Sissy Spacek in Stephen King-serie 'Castle Rock'
Series / Nieuws

Jane Levy en Sissy Spacek in Stephen King-serie 'Castle Rock'

Een hoop prominente personages uit Kings boeken zullen in de serie de revue passeren.

Jane Levy (Don't Breathe, Evil Dead) en de doorgewinterde actrice Sissy Spacek (Carrie, Bloodline) zullen belangrijke rollen spelen in Hulu-serie Castle Rock, de nieuwe psychologische horror-serie die gebaseerd is op een groot aantal literaire werken van auteur Stephen King. De serie is vernoemd naar het gelijknamige fictieve plaatsje in de Amerikaanse staat Maine, dat een belangrijke rol speelt in veel van zijn verhalen.

Oscar-winnaar Spacek zal de rol spelen van Ruth Deaver, een gepensioneerde professor en de pleegmoeder van advocaat Henry (Andre Holland). Levy speelt op haar beurt de rol van Jackie, een door de door geobsedeerde en zelfbenoemde geschiedkundige.

Levy heeft getekend voor zeker een seizoen van de serie. King en J.J. Abrams doen dienst als uitvoerend producenten via Bad Robot Productions en Warner Bros. Television.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Star Trek: Discovery' begint
Series / Nieuws

Hoe 'Star Trek: Discovery' begint

En wie zijn nou de grote vijanden?

De producenten van Star Trek: Discovery onthullen eindelijk details over de serie. Tijdens een interview met Entertainment Weekly benadrukten showrunners Aaron Harberts en Gretchen J. Berg dat de serie een overkoepelend verhaal heeft. Er komen dus geen standalone afleveringen. Maar belangrijker is dat ze ook onthuld hebben hoe de show rond Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) begint.

Aaron Harberts: "Burnham [heeft] veel tijd doorgebracht op Vulcan, maar ze is mens. Sarek [Spocks vader, gespeeld door James Frain] speelt een grote rol in haar leven, dat compleet gepland is tot het moment dat ze een erg moeilijke keuze maakt en haar leven een heel andere richting op gaat. Als we haar ontmoeten, is ze First Officer op het Starship Shenzhou [met kapitein Philippa Georgiou, gespeeld door Michelle Yeoh). En Burnhams keuze waar we naar refereren, is de moeilijkste die je maar kan maken. Het heeft gevolgen voor haar, voor Starfleet, voor de Federation en voor het hele universum. Die keuze brengt haar naar een ander schip, de Discovery [met kapitein Lorca, gespeeld door Jason Isaacs], en dan beginnen we met wat Gretchen en ik onze 'tweede pilot' noemen."

Ook gingen de showrunners in op hoe fijn het is dat hun hoofdpersoon geen kapitein van een schip is. Dat opent volgens hen grote mogelijkheden.

Gretchen J. Berg: "Het plezier zit in de reis. Het voordeel van dat zij niet de leiding over de brug heeft, is dat we verhalen vanuit een heel ander perspectief kunnen vertellen. Het voelt fris, omdat we niet constant op de brug zijn. We hebben toegang tot meer delen van het schip."

Het duo bevestigde ook dat de Klingons een gigantische, vijandige rol gaan spelen. Hoe dat wordt, zien we vanaf 24 september op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-reboot 'Tremors' een feit; met Kevin Bacon!
Series / Nieuws

Tv-reboot 'Tremors' een feit; met Kevin Bacon!

Hij komt terug!

Al enkele jaren zou er gewerkt worden aan een tv-reboot van de filmreeks Tremors, welke ooit startte in 1990. In die film had Kevin Bacon (The Following) een belangrijk aandeel en dezelfde acteur zou een rol krijgen in de tv-vertaling. En dit zou hij nu zelf bevestigd hebben.

Volgens Screen Daily sprak Bacon tijdens het Edinburgh International Film Festival over de Tremors tv-serie. Hij gaf aan dat er pilot wordt gemaakt voor Syfy. Uiteindelijk zou deze moeten uitmonden in een acht afleveringen, met Bacon als ster en producent.

"Het is het enige personage dat ik heb gespeeld dat interessant genoeg is om 25 jaar later verder te verkennen. Tremors is echt een goede film. Ik kijk nooit mijn oude films, maar omdat we hier mee bezig zijn, moest ik deze wel bekijken. Het idee is geweldig, van die loser die een erg ongewoon leven leidt en een buitengewone ervaring heeft met de monsters en vervolgens, kort, de held wordt."

Van Tremors zijn tot op heden vijf films gemaakt en in 2003 verscheen al de tv-spin-off Tremors: The Series.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Ricky and Morty' uitgesteld is
Series / Nieuws

Waarom 'Ricky and Morty' uitgesteld is

Het moet gewoon goed zijn ditmaal.

Het derde seizoen van Ricky and Morty moet nog debuteren, ondanks dat de première op 1 april ons beloofde dat het deze zomer zou zijn. Het gevolg van het uitstel was terechte speculatie: zou de serie geannuleerd zijn? Of zou er ruzie zijn onder de makers? Co-bedenker Dan Harmon legt in een ontzettend lange reeks Twitter-berichten uit dat het minder dramatisch zit.

"Justin [Roiland] en ik vinden het erg jammer dat het seizoen veel te lang duurt. Ik wil uitleggen 'wat er gebeurd is', omdat het minder dramatisch is dan je je zou voorstellen. Het publiek van het internet is er heel erg aan gewend de meest intrigerende redenen achter uitstel te horen. […] Maar in werkelijkheid is het heel erg saai. Ik zal het zo objectief mogelijk uitleggen, al kan ik niet doen alsof we het over iets droogs als een autofabriek hebben."

"De reden waarom S3 zo lang nodig heeft, komt omdat we zo lang nodig hebben om hem te schrijven, want het was S3 van een serie, waarvan we bang waren dat het minder goed zou zijn dan S2 of S1. Het is normaal, maar toch een vreemd fenomeen. Perfectionisme? Denken we er teveel over na?"

Verder vertelde Harmon dat het echt niet lag aan ruzie of iets dergelijks. Het probleem blijft dat men het een briljant seizoen wil maken en heel wat heeft om naar te leven. En dat maakt de zaak niet makkelijker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover 'Arrowverse' ditmaal emotioneler
Series / Nieuws

Crossover 'Arrowverse' ditmaal emotioneler

Minder actie, meer karakter?

Deze herfst zullen we weer een crossover krijgen tussen The CW-series in het Arrowverse, maar krijgen we niet zoiets als de laatste. Toen was ook Supergirl van de partij bij The Flash, Arrow en Legends of Tomorrow en kregen we een heuse invasie door buitenaardse wezens te zien. Daar de showrunners zich bewust zijn van het feit dat ze dat niet dunnetjes over kunnen doen, gaan ze een andere kant op.

"Elk jaar voelen we de druk en heb ik het gevoel dat de crossover het beter deed dan de vorige. Die van vorig jaar overtreffen is moeilijk, alleen al omdat je je afvraagt wat groter is dan een stel aliens? We hebben, denk ik, een aantal leuke, erg opwindende plannen. Ik zou zeggen, al is het nog vroeg in het proces, dat we niets groters kunnen doen dan aliens, dus moeten we het geheel niet bombastischer maken, maar juist meer emotie een rol laten spelen."

Kortom: minder actie, meer emotie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen