Blu-ray recensie: 'The Magicians' seizoen 1

Blu-ray recensie: The Magicians seizoen 1

Een mooie uitgave van een sterke fantasy-serie.

Jim Pedd, 30 juni 2017 om 11:36

Bedacht door: Lev Grossman | Cast: Jason Ralph (Quentin Coldwater), Stella Maeve (Julia Wicker), Arjun Gupta (William ‘Penny’ Adiyodi), Hale Appleman (Eliot Waugh), Summer Bishil (Margo Hanson) e.a. | Jaar: 2015 - heden | Zender: SyFy
Ben je fan van de Harry Potter-franchise, maar toe aan iets volwasseners? Dan is Syfy’s The Magicians wellicht iets voor jou. De fantasyserie volgt een groep leerlingen aan de Brakebills University for Magical Pedagogy en laat een heel andere kant van magie zien. Het eerste seizoen is nu in Nederland op Blu-ray te koop.

Gebaseerd op de bestsellers van Lev Grossman speelt The Magicians zich af rond de Brakebills University. Wanneer een groep jongeren gerekruteerd wordt voor deze geheimzinnige academie komen ze erachter dat magie niet alleen veel echter, maar ook veel gevaarlijker is dan ze zich hadden kunnen voorstellen.

Het eerste seizoen trok gemiddeld 1 miljoen kijkers naar SyFy. De serie werd verder prima ontvangen; op RottenTomatoes heeft hij gemiddeld een 6,4 en een score van 71 procent. ”De indrukwekkende visuele effecten en creatieve manier van vertellen, helpen te compenseren voor het minder sterke uitgangspunt en soms wat langzame tempo.”


Blu-Ray: The Magicians seizoen 1 | Duur: circa 9 uur | Release: juni 2017 | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Master Audio 5.1: Engels / Dolby Digital Surround 5.1: Frans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits etc. | Discs: 3x Blu-ray | EAN: 5-053083-112783 | Met dank aan: Universal

De eerste reeks van The Magicians wordt aangeleverd in dikkere Blu-ray keepcase. Voorop zien we een beeld van een mooie jonge vrouw die tussen de boeken lijkt te zweven. Achterop heel clean wat foto’s van mensen die magische dingen doen en een synopsis van het eerste seizoen. Maak je de hoes open, tref je de drie schijven aan. Welke afleveringen op welke schijf staan wordt niet aangegeven.

Beeld & Audio
De beelden zien er, zoals critici al schreven, goed uit. Dat komt helemaal mooi tot zijn recht op deze Blu-ray uitgave. Details zijn haarscherp, kleuren natuurlijk, en het geheel ziet er helder en strak uit. Soms zijn wel de visuele effecten was minder mooi, maar dat kan ook liggen aan het budget. De uitgave is in elk geval hoogstaand. Dat is ook zo als het aankomt op de audiokwaliteit. De 5.1-soundtrack klinkt bijzonder goed. Verschillende types geluid, zoals drukke scènes middenin een stad, en scènes in rustige ruimtes, hebben elk hun eigen intensiteit en dat is mooi.

Extra’s
Heel geïnspireerd zijn de extra’s op deze verder goede uitgave niet. Allereerst hebben we Deleted Scenes, waar er zo’n twaalf van zijn. Gezamenlijk zijn die goed voor bijna 5 minuten aan extra materiaal. Langer is de bijna tien minuten durende Gag Reel en nog langer de dertien minuten durende special The World of The Magicians. Die laatste is het leukst om naar te kijken en laat zien hoe de serie in elkaar zit en wat het bronmateriaal is.


Toekomst
Er was al een tweede seizoen besteld, vlak nadat het eerste uitkwam en dat is in de Verenigde Staten ook al helemaal uitgezonden. Gemiddeld keken er ook weer een miljoen mensen naar elke aflevering en de ontvangst was ook weer goed. En dus bestelde men een derde seizoen, dat nog gefilmd wordt.

Lees meer over: Bluray, Dvd, The Magicians, Jason Ralph, Stella Maeve, Arjun Gupta, Hale Appleman, Summer Bishil

Populair nieuws