Oorlog zorgt voor tempo 'Game of Thrones' S7

Oorlog zorgt voor tempo 'Game of Thrones' S7

En hoe staat het ervoor met het achtste seizoen?

Jim Pedd, 30 juni 2017 om 13:49

Showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben het einde van HBO-serie Game of Thrones in zicht. Het duo sprak met Entertainment Weekly en vertelde dat “de oorlog” hier is. En daarmee weten ze ook precies waar het achtste seizoen heen zal gaan en geven ze een update over de voortgang daarvan.
Eerst echter over dat zevende seizoen. Het duo vertelde dat de oorlog - tussen de White Walkers en de mensen van Westeros - gearriveerd is. “Die urgentie bepaalt het tempo, in plaats van een soort externe beslissing. Dingen gaan sneller in de wereld van deze personages, nu de oorlog waar ze op gewacht hebben gearriveerd is. De conflicten die zich de afgelopen zes jaar opgebouwd hebben, zijn nu hier en geven hen een gevoel van urgentie waardoor ze sneller gaan.”

Dat zijn natuurlijk niet alleen de White Walkers, maar er is ook nog de oorlog die Daenerys (Emilia Clarke) voert om Westeros eindelijk te kunnen veroveren. Tijdens datzelfde interview vertelde het duo over hun voortgang met het achtste seizoen. Benioff vertelde dat het “bijna afgerond is. Hoewel, ik zou niet bijna moeten zeggen.” Waarop Weiss aanvulde: “ik zou niet zover willen gaan. Het is spannend, maar er is altijd druk. Je wil aan de verwachtingen voldoen.”

Over de releasedatum van het laatste seizoen zijn ze nog niet zeker. “We weten het nog niet. Er wordt veel gesproken over de premièredatum daarvan, maar niets is nog zeker.” Eerst even dat zevende seizoen, waarvan de uitzendingen op 16 juli beginnen.

Bron: EW

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, DB Weiss, David Benioff, Emilia Clarke

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws