search

Ons nieuws van vrijdag 30 juni 2017

Tweede seizoen van Dear White People bevestigd
Series / Nieuws

Tweede seizoen van Dear White People bevestigd

Gezien de cliffhanger van seizoen 1 toch niet echt een verrassing...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Netflix heeft bekend gemaakt dat haar serie 'Dear White People' met zekerheid een tweede seizoen krijgt. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film die verscheen in het jaar 2014 en vertelt het verhaal van een groep zwarte studenten aan een Ivy League universiteit waar de spanningen tussen de verschillende rassen een absoluut hoogtepunt bereiken. De cast van de serie Dear White People bestaat onder meer uit Logan Browning, Brandon P. Bell, Antoinette Robertson en DeRon Horton. Ook John Patrick Amedori, Ashley Blaine Featherson en Maruge Richardson maken deel uit van de mooie cast van deze serie.

Dat er een vervolg komt op het eerste seizoen hoeft op zich niet te verbazen. Aan het einde van het eerste seizoen werden de fans namelijk getrakteerd op een stevige cliffhanger. In de finale werd onder meer student president Troy gearresteerd nadat een beveiligingsagent van de campus een wapen tegen hem trok. Netflix maakte meteen bekend dat het tweede seizoen uit in totaal 10 afleveringen zal bestaan. De productie van het tweede seizoen zal later dit jaar worden aangevat.

Ben jij een fan van de serie Dear White People en ben jij ook zo blij dat er met zekerheid een tweede seizoen van zal verschijnen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zanger Ne-Yo speelt hoofdrol in 'Step Up'-serie
Series / Nieuws

Zanger Ne-Yo speelt hoofdrol in 'Step Up'-serie

Gebaseerd op de gelijknamige succesvolle filmreeks.

Zanger/acteur/producer Ne-Yo zal te zien zijn naast Naya Rivera, Lauryn McClain, Petrice Jones en Faizon Love in Step Up: High Water, een nieuwe serie gebaseerd op de populaire dansfilms.

Het verhaal van de serie gaat over een groep ambitieuze jonge dansers van de High Water Performing Arts School, onder leiding van Sage Odom (Ne-Yo). Rivera speelt de rol van Collette, een voormalige danser, die nu werkt als een secretaresse en een verleden heeft met Sage. Naast de eerder genoemde acteurs zien we in Step Up: High Water ook Marcus Mitchell, Jade Chynoweth, Carlito Olivero, Terrence Green, R. Marcos Taylor, Eric Graise en Kendra Oyesanya.

Nieuwe liedjes in de serie zullen worden geschreven door de Grammy-winnende singer-songwriter Jason 'PooBear' Boyd en 'Jingle' Jared Gutstadt. Jamal Sims zal net als bij de films dienst doen als choreograaf bij de eerste aflevering. Bij de afleveringen erna zal dit gedaan worden door Jamaica Craft.

Het project betreft de eerste dramaserie voor YouTube Red, een abonnementsservice die 10 dollar per maand kost en aan zijn leden onbeperkte toegang geeft tot originele tv-series en films, alsmede YouTube-video's zonder reclame en onbeperkt streamen van muziek.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorlog zorgt voor tempo 'Game of Thrones' S7
Series / Nieuws

Oorlog zorgt voor tempo 'Game of Thrones' S7

En hoe staat het ervoor met het achtste seizoen?

Showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben het einde van HBO-serie Game of Thrones in zicht. Het duo sprak met Entertainment Weekly en vertelde dat "de oorlog" hier is. En daarmee weten ze ook precies waar het achtste seizoen heen zal gaan en geven ze een update over de voortgang daarvan.

Eerst echter over dat zevende seizoen. Het duo vertelde dat de oorlog - tussen de White Walkers en de mensen van Westeros - gearriveerd is. "Die urgentie bepaalt het tempo, in plaats van een soort externe beslissing. Dingen gaan sneller in de wereld van deze personages, nu de oorlog waar ze op gewacht hebben gearriveerd is. De conflicten die zich de afgelopen zes jaar opgebouwd hebben, zijn nu hier en geven hen een gevoel van urgentie waardoor ze sneller gaan."

Dat zijn natuurlijk niet alleen de White Walkers, maar er is ook nog de oorlog die Daenerys (Emilia Clarke) voert om Westeros eindelijk te kunnen veroveren. Tijdens datzelfde interview vertelde het duo over hun voortgang met het achtste seizoen. Benioff vertelde dat het "bijna afgerond is. Hoewel, ik zou niet bijna moeten zeggen." Waarop Weiss aanvulde: "ik zou niet zover willen gaan. Het is spannend, maar er is altijd druk. Je wil aan de verwachtingen voldoen."

Over de releasedatum van het laatste seizoen zijn ze nog niet zeker. "We weten het nog niet. Er wordt veel gesproken over de premièredatum daarvan, maar niets is nog zeker." Eerst even dat zevende seizoen, waarvan de uitzendingen op 16 juli beginnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'The Magicians' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'The Magicians' seizoen 1

Een mooie uitgave van een sterke fantasy-serie.

Bedacht door: Lev Grossman | Cast: Jason Ralph (Quentin Coldwater), Stella Maeve (Julia Wicker), Arjun Gupta (William 'Penny' Adiyodi), Hale Appleman (Eliot Waugh), Summer Bishil (Margo Hanson) e.a. | Jaar: 2015 - heden | Zender: SyFy

Ben je fan van de Harry Potter-franchise, maar toe aan iets volwasseners? Dan is Syfy's The Magicians wellicht iets voor jou. De fantasyserie volgt een groep leerlingen aan de Brakebills University for Magical Pedagogy en laat een heel andere kant van magie zien. Het eerste seizoen is nu in Nederland op Blu-ray te koop.

Gebaseerd op de bestsellers van Lev Grossman speelt The Magicians zich af rond de Brakebills University. Wanneer een groep jongeren gerekruteerd wordt voor deze geheimzinnige academie komen ze erachter dat magie niet alleen veel echter, maar ook veel gevaarlijker is dan ze zich hadden kunnen voorstellen.

Het eerste seizoen trok gemiddeld 1 miljoen kijkers naar SyFy. De serie werd verder prima ontvangen; op RottenTomatoes heeft hij gemiddeld een 6,4 en een score van 71 procent. "De indrukwekkende visuele effecten en creatieve manier van vertellen, helpen te compenseren voor het minder sterke uitgangspunt en soms wat langzame tempo."



Blu-Ray: The Magicians seizoen 1 | Duur: circa 9 uur | Release: juni 2017 | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Master Audio 5.1: Engels / Dolby Digital Surround 5.1: Frans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits etc. | Discs: 3x Blu-ray | EAN: 5-053083-112783 | Met dank aan: Universal

De eerste reeks van The Magicians wordt aangeleverd in dikkere Blu-ray keepcase. Voorop zien we een beeld van een mooie jonge vrouw die tussen de boeken lijkt te zweven. Achterop heel clean wat foto's van mensen die magische dingen doen en een synopsis van het eerste seizoen. Maak je de hoes open, tref je de drie schijven aan. Welke afleveringen op welke schijf staan wordt niet aangegeven.

Beeld & Audio
De beelden zien er, zoals critici al schreven, goed uit. Dat komt helemaal mooi tot zijn recht op deze Blu-ray uitgave. Details zijn haarscherp, kleuren natuurlijk, en het geheel ziet er helder en strak uit. Soms zijn wel de visuele effecten was minder mooi, maar dat kan ook liggen aan het budget. De uitgave is in elk geval hoogstaand. Dat is ook zo als het aankomt op de audiokwaliteit. De 5.1-soundtrack klinkt bijzonder goed. Verschillende types geluid, zoals drukke scènes middenin een stad, en scènes in rustige ruimtes, hebben elk hun eigen intensiteit en dat is mooi.

Extra's
Heel geïnspireerd zijn de extra's op deze verder goede uitgave niet. Allereerst hebben we Deleted Scenes, waar er zo'n twaalf van zijn. Gezamenlijk zijn die goed voor bijna 5 minuten aan extra materiaal. Langer is de bijna tien minuten durende Gag Reel en nog langer de dertien minuten durende special The World of The Magicians. Die laatste is het leukst om naar te kijken en laat zien hoe de serie in elkaar zit en wat het bronmateriaal is.



Toekomst
Er was al een tweede seizoen besteld, vlak nadat het eerste uitkwam en dat is in de Verenigde Staten ook al helemaal uitgezonden. Gemiddeld keken er ook weer een miljoen mensen naar elke aflevering en de ontvangst was ook weer goed. En dus bestelde men een derde seizoen, dat nog gefilmd wordt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sterrencast voor Netflix-serie 'Castlevania'
Series / Nieuws

Sterrencast voor Netflix-serie 'Castlevania'

Over dik een week al te zien.

De cast van Netflix-serie Castlevania is vandaag onthuld door producent Adi Shankar en castlid Graham McTavish, die de stem van Dracula inspreekt. Richard Armitage mag de stem van vampierjager Trevor Belmont inspreken, James Callis is Alucard, Alejandra Reynoso is Sypha Belnades, Emily Swallos spreekt Lisa Tepes in, Matt Frewer is The Bishop en Tony Amendola spreekt The Elder in. Vanaf 7 juli is de serie te streamen.

Het verhaal volgt een vampierjager met de naam Trevor Belmont, die de wereld moet redden van Dracula Tepes zelf. Volgens producent Shankar wordt het een ultragewelddadige interpretatie van het bronmateriaal - een videogame die in 1986 werd uitgebracht voor de oorspronkelijke Nintendo Entertainment System.

Een synopsis is er verder nog niet, maar die zal gezien de releasedatum over iets meer dan een week snel komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney maakt 'Herbie'-serie
Series / Nieuws

Disney maakt 'Herbie'-serie

Wederom keert de beroemde Volkswagen terug.

Er is een televisieserie in de maak rond het personage Herbie. Disney XD werkt volop aan die serie, stelt TVLine. Het personage verscheen voor het eerst in de film The Love Bug uit 1968 en keerde daarna nog driemaal terug. Daarna waren er twee reboots te zien, waaronder Herbie Fully Loaded met Lindsay Lohan.

Herbie is een Volkswagen Beetle, een auto met gevoelens en het nummer 53 op de zijkant geschilderd. De show wordt geschreven door Travis Braun, die de serie ook zou produceren samen met Tom Burkhard en Matt Dearborn. Er is nog geen geslacht gekozen voor de hoofdpersoon; er wordt gezocht naar een jongen of meisje om de rol van Lili of Landon Reed te spelen.

Het personage wordt omschreven als "deel wetenschapper, deel ondernemer en deel durfal". De ouders van dat personage zijn vermist als de show begint, en het kind ontdekt al snel dat die onderdeel uitmaakten van een geheim regeringsproject dat te maken had met een pratende auto met de naam Herbie. Criminelen zijn datzelfde project op het spoor.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.