search
NBC trekt stekker uit 'The Carmichael Show'
Series / Nieuws

NBC trekt stekker uit 'The Carmichael Show'

Het netwerk geeft de voorkeur aan 'eigen' series.

Geoffrey Ketels

NBC heeft bekend gemaakt dat er geen vervolg meer komt op de reeks 'The Carmichael Show'. Dit betekent dat de serie na het huidige derde seizoen ten einde komt. In een verklaring wist NBC over het stopzetten van de reeks het volgende te zeggen:


"The Carmichael Show was zo'n fantastische serie dat we vandaag niet alleen maar de focus willen leggen op het stopzetten en het verlies er van. We kijken namelijk met veel vreugde terug op drie geweldige seizoenen die ook door de fans bijzonder werden gesmaakt. We zijn de briljante Jerrod Carmichael en zijn geweldig cast bijzonder dankbaar. Daarnaast gaat ook een speciaal bedankje uit naar de schrijvers van de reeks. Het is tegenwoordig zeer zeldzaam dat komedie en politieke pijnpunten elkaar in één project op een dergelijke wijze kunnen uiten; aldus de 20th Century Fox Television presidents Jonnie Davis en Howard Kurtzman.

Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom het eigenlijk niet hoeft te verbazen dat er geen vervolg meer komt op de reeks. In eerste instantie is het namelijk zo dat The Carmichael Show nog steeds eigendom is van 20th Century Fox. Dat betekent dat NBC een licentie moet afsluiten en dient te betalen. Net zoals andere netwerken wil het tegenwoordig echter vooral de focus leggen op projecten waar ze zelf eigenaar van is. Bovendien waren ook de opties van de cast vervallen waardoor men rond de tafel zou moeten gaan zitten voor een contractverlening.

Ben jij een fan van The Carmichael Show en ga je ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen