search

Ons nieuws van maandag 3 juli 2017

NBC trekt stekker uit 'The Carmichael Show'
Series / Nieuws

NBC trekt stekker uit 'The Carmichael Show'

Het netwerk geeft de voorkeur aan 'eigen' series.

Geoffrey Ketels

NBC heeft bekend gemaakt dat er geen vervolg meer komt op de reeks 'The Carmichael Show'. Dit betekent dat de serie na het huidige derde seizoen ten einde komt. In een verklaring wist NBC over het stopzetten van de reeks het volgende te zeggen:

"The Carmichael Show was zo'n fantastische serie dat we vandaag niet alleen maar de focus willen leggen op het stopzetten en het verlies er van. We kijken namelijk met veel vreugde terug op drie geweldige seizoenen die ook door de fans bijzonder werden gesmaakt. We zijn de briljante Jerrod Carmichael en zijn geweldig cast bijzonder dankbaar. Daarnaast gaat ook een speciaal bedankje uit naar de schrijvers van de reeks. Het is tegenwoordig zeer zeldzaam dat komedie en politieke pijnpunten elkaar in één project op een dergelijke wijze kunnen uiten; aldus de 20th Century Fox Television presidents Jonnie Davis en Howard Kurtzman.

Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom het eigenlijk niet hoeft te verbazen dat er geen vervolg meer komt op de reeks. In eerste instantie is het namelijk zo dat The Carmichael Show nog steeds eigendom is van 20th Century Fox. Dat betekent dat NBC een licentie moet afsluiten en dient te betalen. Net zoals andere netwerken wil het tegenwoordig echter vooral de focus leggen op projecten waar ze zelf eigenaar van is. Bovendien waren ook de opties van de cast vervallen waardoor men rond de tafel zou moeten gaan zitten voor een contractverlening.

Ben jij een fan van The Carmichael Show en ga je ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mahershala Ali mogelijk in S3 'True Detective'
Series / Nieuws

Mahershala Ali mogelijk in S3 'True Detective'

De acteur zou de hoofdrol spelen.

Mahershala Ali mag de hoofdrol gaan spelen in True Detective. Althans, daar heeft het alle schijn van. The Hollywood Reporter meldt dat de acteur actief gesprekken voert met HBO daarover. Dat terwijl er nog geen derde seizoen besteld is.

De eerste twee seizoenen waren kijkcijfersuccessen. Maar het tweede seizoen had het zwaar, want de eerste reeks was zo unaniem goed ontvangen dat bedenker en schrijver Nic Pizzolatto iets maakte dat het niet zo goed deed. Eerder werd er al eens gezegd dat Pizzolatto wellicht niet terug zou keren voor het nieuwe seizoen, of dat hij een kleinere rol zou krijgen. Hij wordt ditmaal in elk geval bijgestaan door Emmy-winnend schrijver David Milch.

Wel schijnt hij twee afleveringen geschreven te hebben voor het nieuwe seizoen. Waar dat over gaat is niet bekend. Mogelijk keert Matthew McConaughey terug voor het nieuwe seizoen, daar heeft hij in het verleden al eens vaker van gezegd dat te willen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sense8' terug met afrondende special!
Series / Nieuws

'Sense8' terug met afrondende special!

Twee uur keren de Sensates terug.

Onlangs was er het nieuws dat Netflix niet meer verder zou gaan met Sense8. De behoorlijk ambitieuze serie was te duur. Maar fans waren daar niet blij mee: de serie eindigde zijn tweede seizoen met een heel open einde en dus waren er veel fans die vroegen om een vorm van afronding. Nou, die krijgen ze!

Lana Wachowski schrijft op Twitter dat er een film komt om de show af te ronden.

"Onwaarschijnlijk, onvoorzien, jullie liefde heeft Sense8 weer tot leven gebracht. Het is mijn groot plezier, net als dat van Netflix (geloof me, ze houden net zoveel als ons van de serie maar de cijfers waren gewoon niet goed genoeg), om aan te mogen kondigen dat er nog een twee uur durende special komt volgend jaar. Daarna… als deze ervaring me iets geleerd heeft… je weet het NOOIT. Bedankt aan jullie allemaal. Laten we nu uitzoeken wat er gebeurt met Wolfgang."




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle tv-series op Blu-Ray en Dvd
Series / Blu-ray Review

Alle tv-series op Blu-Ray en Dvd

Weer met veel nieuws en leuks.

De maand juli heeft een wat meer bescheiden reeks Blu-ray en Dvd-uitgaven voor je in petto. Hieronder ons maandelijkse overzicht!

Welke uitgaven mag jouw collectie deze maand verwelkomen?

5 juli: Vermist (Seizoen 2)
5 juli: Bones (Seizoen 12)
11 juli: Aber Bergen (Seizoen 1)
11 juli: National Treasure (Seizoen 1)
11 juli: Foyle's War (Seizoen 8)
11 juli: Unforgotten (Seizoen 2)
11 juli: Hinterland (Seizoen 3)
12 juli: Supergirl (Seizoen 1)

14 juli: Orphan Black (Seizoen 4)
19 juli: Fast N' Loud: Big Bad Builds
19 juli: Elementary (Seizoen 4)
25 juli: Vechtershart (Seizoen 2)
25 juli: Girls (Seizoen 6)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' rondt mogelijk af met 6 films
Series / Nieuws

'Game of Thrones' rondt mogelijk af met 6 films

Iedere aflevering duurt zolang als een speelfilm.

Het zevende seizoen van Game of Thrones bevat een aantal afleveringen met een verhoudingsgewijs forse speelduur. Zo duurt de zevende en laatste aflevering van het aanstaande seizoen maar liefst 81 minuten. Bij het afrondende achtste seizoen, mogelijk pas in 2019 op HBO, zou iedere aflevering zo lang duren als een speelfilm.

Het afsluitende seizoen moet gaan bestaan uit zes afleveringen. Dit doordat de kosten oplopen en de hoeveelheid bronmateriaal zou afnemen. Tijdens Con of Thrones heeft geluidsexpert Paula Fairfield aangegeven dat de kans erin zit dat alle afleveringen van het achtste seizoen een "feature-length" zullen krijgen.



Dit zou betekenen dat de zes aflevering dus zo rond de 80 tot 90 minuten gaan duren. Van de reeds verschenen seizoenen duren de afleveringen over het algemeen "slechts" 59 minuten. Mocht het kloppen, dan zal het achtste seizoen wat betreft minuten nagenoeg gelijk zijn als een tiendelig seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen