'South Park' wordt minder politiek

En gaat niet meer zoveel in op de realiteit.

Jim Pedd, 06-07-2017 08:00

Het vorige seizoen van South Park had niet alleen een overkoepelend verhaal, het seizoen was ook druk met het reageren op de veranderende politieke realiteit. Daar komt volgend seizoen, het 21ste alweer, verandering in. Bedenker Trey Parker vertelde samen met collegabedenker Matt Stone dat de show weer naar de basis gaat. Kortom: Trump wordt gedumpt "in ruil voor Cartman die zich als robot verkleedt en kloot met Butters."
Het duo vertelde dat de serie nooit bedacht was om politiek commentaar te leveren. En dus gaan ze weer terug naar de basis. "Het werd bijna saai. We waren ook nooit die serie. We konden een compleet seizoen doen en er was dan één grap die reageerde op wat net gebeurd was en dan reageerden mensen zo van, 'South Park is de serie die dat doet.' Maar dat is niet zo," begon Parker.

"Maar we begonnen dat te worden, vooral vorig seizoen. We liepen in dezelfde valstrik als Saturday Night Live, waar we dachten, 'Dude, we worden steeds meer CNN. We verworden tot iets wat mensen kijken om te zien wat we te zeggen hebben over Trump.' Matt en ik vonden het verschrikkelijk, maar we raakten er op de een of andere manier in verstrikt."

En dus wordt de serie weer wat minder politiek voor zijn 21ste seizoen. Dat zal in augustus beginnen.

Bron: LA Times

Lees meer over: South Park, Trey Parker, Matt Stone, Franchise, Grappen, Serie, Comedy Central, Trump, Politiek

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie