search
FX en Michael Mann maken oorlogserie 'Hue 1968'
Series / Nieuws

FX en Michael Mann maken oorlogserie 'Hue 1968'

Gebaseerd op het gelijknamige nieuwe boek van Black Hawk Down-auteur Mark Bowden.

Afgelopen april werd al aangekondigd dat de serie eraan komt, maar nu kunnen we ook onthullen dat de Oscar-genomineerde regisseur Michael Mann en producent Michael De Luca de serie Hue 1968 zullen maken voor de Amerikaanse zender FX. De miniserie is gebaseerd op het gelijknamige nieuwe boek van Black Hawk Down-auteur Mark Bowden.


Het verhaal van Hue 1986 wordt omschreven als een "kaleidoscopisch werk" waarbij het Tet-offensief, het keerpunt voor de Amerikaanse deelname aan de Vietnam-oorlog, vanuit meerdere perspectieven wordt belicht. Zo zullen we het offensief zien vanuit de ogen van een onschuldig schoolmeisje dat zich ontpopt tot een geharde revolutionair, een kapitein die een oorlogsheld blijkt en een wiskundeleraar die als soldaat dient in Vietnam.

Mann en De Luca willen dat het ambitieuze project acht tot tien afleveringen omvat. Mann zal daarbij meerdere afleveringen regisseren en produceren samen met De Luca. De opnames moeten eind dit jaar nog van start gaan in verschillende Aziatische landen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen