search
Tv-serie op Dvd: Agatha Christie's Marple
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Agatha Christie's Marple

Met wijlen Geraldine McEwan.

Bedenker: Michael Crompton | Cast: Geraldine McEwan (Miss Marple), Joanna Lumley (Mrs Dolly Bantry), Stephen Churchett (de lijkschouwer), e.a. | Uitzending serie: 2004 - 2013 | Tv-zenders: ITV

Het werk van Agatha Christie (1890 - 1976) is al sinds jaar en dag een bron van inspiratie voor allerlei tv-series en films. Over de avonturen van Miss Marple zijn ondertussen twee tv-series verschenen, eerst in de jaren 80 en later tussen 2004 en 2013. In de eerste drie seizoenen van de meest recente tv-verfilming Agatha Christie's Marple was het wijlen Geraldine McEwan die de rol vervulde. De rol werd na haar pensioen tijdens de afrondende drie seizoenen overgenomen door Julia McKenzie. Voor ITV was het een kijkcijferhit.

Onlangs bracht Just Entertainment de eerste drie seizoenen van Agatha Christie's Marple uit op Dvd. Hieronder de trailer voor het eerste seizoen, gevolgd door een blik op de uitgave.



In de serie is Miss Marple een ogenschijnlijk wat suffig ouder dametje. Ze woont in het dorpje St Mary Mead, waar ze iedereen kent. Goed kent zelfs, want Miss Marple houdt ervan het gedrag van mensen te bestuderen. De mensenkennis die ze daarmee in haar leven heeft opgedaan, stelt haar in staat zelfs de lastigste moordzaken te ontrafelen. In werkelijkheid is Miss Marple namelijk een stuk minder suffig dan de meeste mensen denken.



Serie: Agatha Christie's Marple - Seizoen 1-3 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 12 x ca. 90 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983966093 | Release: juni 2017 | Met dank aan: Just Entertainment

De zes Dvd-schijven van het eerste drie seizoenen van Agatha Christie's Marple zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-stackcase. In deze case helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. Wel een foldertje met info over andere Just uitgaven van uiteenlopende series.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is weinig spectaculair. Slecht is het niet te noemen, maar er is veel ghosting aanwezig. Zeker als je let op lichte bewegingen van gezichten. De kleur doet het verder prima; redelijk natuurlijk en niet bewerkt. De scherpte is ook redelijk netjes, zeker omdat de serie alweer een paar jaar ouder is. De detectiveserie heeft uiteraard wat muzikale ondersteuning, maar het geheel focust zich voornamelijk op dialoog. Al met al een best nette uitgave voor een serie van ruim 10 jaar oud.

Geen extra's
Fans van Agatha Christie's Marple kopen deze uitgave om de eerste drie seizoenen nogmaals te bekijken en niet omdat de uitgave zoveel te bieden heeft. De schijven bevatten namelijk alleen de twaalf afleveringen; dus geen bonusmateriaal.

Terugkeer?
In 2015 verscheen het bericht dat CBS zou werken aan een tweede terugkeer. De serie zou Marple moeten gaan heten en op een jonger personage moeten inzoomen. Over de plannen is na oktober 2015 niets meer vernomen...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen