search

Ons nieuws van vrijdag 7 juli 2017

Tv-serie op Dvd: Agatha Christie's Marple
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Agatha Christie's Marple

Met wijlen Geraldine McEwan.

Bedenker: Michael Crompton | Cast: Geraldine McEwan (Miss Marple), Joanna Lumley (Mrs Dolly Bantry), Stephen Churchett (de lijkschouwer), e.a. | Uitzending serie: 2004 - 2013 | Tv-zenders: ITV

Het werk van Agatha Christie (1890 - 1976) is al sinds jaar en dag een bron van inspiratie voor allerlei tv-series en films. Over de avonturen van Miss Marple zijn ondertussen twee tv-series verschenen, eerst in de jaren 80 en later tussen 2004 en 2013. In de eerste drie seizoenen van de meest recente tv-verfilming Agatha Christie's Marple was het wijlen Geraldine McEwan die de rol vervulde. De rol werd na haar pensioen tijdens de afrondende drie seizoenen overgenomen door Julia McKenzie. Voor ITV was het een kijkcijferhit.

Onlangs bracht Just Entertainment de eerste drie seizoenen van Agatha Christie's Marple uit op Dvd. Hieronder de trailer voor het eerste seizoen, gevolgd door een blik op de uitgave.



In de serie is Miss Marple een ogenschijnlijk wat suffig ouder dametje. Ze woont in het dorpje St Mary Mead, waar ze iedereen kent. Goed kent zelfs, want Miss Marple houdt ervan het gedrag van mensen te bestuderen. De mensenkennis die ze daarmee in haar leven heeft opgedaan, stelt haar in staat zelfs de lastigste moordzaken te ontrafelen. In werkelijkheid is Miss Marple namelijk een stuk minder suffig dan de meeste mensen denken.



Serie: Agatha Christie's Marple - Seizoen 1-3 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 12 x ca. 90 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983966093 | Release: juni 2017 | Met dank aan: Just Entertainment

De zes Dvd-schijven van het eerste drie seizoenen van Agatha Christie's Marple zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-stackcase. In deze case helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. Wel een foldertje met info over andere Just uitgaven van uiteenlopende series.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is weinig spectaculair. Slecht is het niet te noemen, maar er is veel ghosting aanwezig. Zeker als je let op lichte bewegingen van gezichten. De kleur doet het verder prima; redelijk natuurlijk en niet bewerkt. De scherpte is ook redelijk netjes, zeker omdat de serie alweer een paar jaar ouder is. De detectiveserie heeft uiteraard wat muzikale ondersteuning, maar het geheel focust zich voornamelijk op dialoog. Al met al een best nette uitgave voor een serie van ruim 10 jaar oud.

Geen extra's
Fans van Agatha Christie's Marple kopen deze uitgave om de eerste drie seizoenen nogmaals te bekijken en niet omdat de uitgave zoveel te bieden heeft. De schijven bevatten namelijk alleen de twaalf afleveringen; dus geen bonusmateriaal.

Terugkeer?
In 2015 verscheen het bericht dat CBS zou werken aan een tweede terugkeer. De serie zou Marple moeten gaan heten en op een jonger personage moeten inzoomen. Over de plannen is na oktober 2015 niets meer vernomen...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
FX en Michael Mann maken oorlogserie 'Hue 1968'
Series / Nieuws

FX en Michael Mann maken oorlogserie 'Hue 1968'

Gebaseerd op het gelijknamige nieuwe boek van Black Hawk Down-auteur Mark Bowden.

Afgelopen april werd al aangekondigd dat de serie eraan komt, maar nu kunnen we ook onthullen dat de Oscar-genomineerde regisseur Michael Mann en producent Michael De Luca de serie Hue 1968 zullen maken voor de Amerikaanse zender FX. De miniserie is gebaseerd op het gelijknamige nieuwe boek van Black Hawk Down-auteur Mark Bowden.

Het verhaal van Hue 1986 wordt omschreven als een "kaleidoscopisch werk" waarbij het Tet-offensief, het keerpunt voor de Amerikaanse deelname aan de Vietnam-oorlog, vanuit meerdere perspectieven wordt belicht. Zo zullen we het offensief zien vanuit de ogen van een onschuldig schoolmeisje dat zich ontpopt tot een geharde revolutionair, een kapitein die een oorlogsheld blijkt en een wiskundeleraar die als soldaat dient in Vietnam.

Mann en De Luca willen dat het ambitieuze project acht tot tien afleveringen omvat. Mann zal daarbij meerdere afleveringen regisseren en produceren samen met De Luca. De opnames moeten eind dit jaar nog van start gaan in verschillende Aziatische landen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe castleden 'Luke Cage' S2 aangekondigd
Series / Nieuws

Nieuwe castleden 'Luke Cage' S2 aangekondigd

De opnames van het nieuwe seizoen zullen spoedig beginnen.

Mustafa Shakir (The Night Of) en Gabrielle Dennis (Insecure) zijn de nieuwste castleden van Marvel-/Netflix-serie Luke Cage seizoen 2. Shakir zal de rol spelen van John McIver, een charismatische leider die geeft om twee dingen: Harlem en wraak. Dennis speelt op haar beurt de rol van Tilda Johnson, een holistische dokter met een gecompliceerde geschiedenis die ongewild altijd in de problemen komt.

De twee acteurs zullen in het nieuwe seizoen te zien zijn naast Mike Colter (als Luke Cage), Simone Missick (als Misty Knight), Rosario Dawson (als Claire Temple), Alfre Woodard (als Mariah Dillard) en Theo Rossi (als Shades). De opnames van het nieuwe seizoen zijn momenteel volop in gang. Het resultaat wordt midden 2018 beschikbaar gesteld door Netflix.

Voordat het zover is zal Colter nog te zien zijn als The Defenders. Deze miniserie wordt op 18 augustus door Netflix beschikbaar gesteld.
.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adi Shankar maakt 'Assassin's Creed' serie
Series / Nieuws

Adi Shankar maakt 'Assassin's Creed' serie

Een animatieserie voor Netflix.

Adi Shankar heeft bekend gemaakt dat hij de animeserie van Assassin's Creed mag maken. Hij zal de serie voor Netflix produceren en maakte het nieuws zelf bekend.

"Ik ben blij jullie te mogen laten weten dat ik mijn volgende project gevonden heb. Ik speelde de eerste editie van Assassin's Creed in het jaar dat ik naar Los Angeles verhuisde om mijn droom na te jagen. Op dat moment kende ik helemaal niemand in de industrie en had ik nooit durven dromen van Ubisoft me ooit zou vragen de wereld van Assassin's Creed te nemen en een origineel verhaal te vertellen dat zich erin afspeelt. Als iemand je vertelt je passies in het leven niet te volgen, vergissen ze zich."

Vorig jaar werd het voor het eerst bekend dat Netflix en Ubisoft aan een animeserie werkten in de franchise. Datzelfde jaar was er ook een wat matige live-action film met Michael Fassbender in de hoofdrol, die 240 miljoen dollar opbracht. In oktober komt verder een nieuwe game uit, Assassin's Creed Origins, dat zich afspeelt in het oude Egypte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende 'Doctor Who' een vrouw?
Series / Nieuws

Volgende 'Doctor Who' een vrouw?

Zou het na meer dan vijftig jaar zo zijn?

Peter Capaldi moet binnenkort vervangen worden in Doctor Who. De geruchtenmolen draait ondertussen op volle toeren en nu lijkt het erop dat de BBC voor het eerst kiest voor een vrouw als baas van de TARDIS. Naar het schijnt tekent actrice Phoebe Waller-Bridge voor de rol.

Tijdens een segment van BBC Newsnight zou de actrice per ongeluk onthuld hebben dat ze de hoofdrol speelt. Tegelijk kan het zijn dat de BBC gewoon alle aandacht af probeert te leiden van de daadwerkelijke casting. De zender onthulde Capaldi's casting met een grote liveshow, dus het kan goed dat men daar ook nu weer voor zou willen gaan.


Mocht het gerucht uitkomen, dan krijgen we voor het eerst in meer dan vijftig jaar een vrouwelijke Doctor Who.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Problemen voor 'Sons of Anarchy' spin-off 'Mayans MC
Series / Nieuws

Problemen voor 'Sons of Anarchy' spin-off 'Mayans MC

Er zijn nieuwe castleden nodig en het script wordt opnieuw geschreven.

Het is meer dan een maand geleden dat Kurt Sutter een update gaf rond Sons of Anarchy spin-off Mayans MC. Met goede reden, want bronnen van Deadline stellen dat de complete pilot opnieuw gemaakt zal worden. Het script wordt herschreven, er komt een nieuwe regisseur en er worden een nieuwe acteurs gezocht.

Noberto Barba zal de tweede pilot van Mayans MC regisseren en dienen als uitvoerend producent. Sutter kan zich daarmee geheel richten op het schrijven van het scenario en produceren van de pilot. Hoeveel nieuwe castleden er nodig zijn en wie er gewoon aanblijven is niet zeker.

Acteur J.D. Pardo zou in elk geval de hoofdrol van EZ Reyes spelen. Hij is een prospect in het Mayan MC-charter in Californië en zoeken naar wraak. Ook speelden acteurs als Clayton Cardenas (Angel Ryees), John Ortiz (Esai Osorio), Raymond Cruz (Che Romero) en Edward James Olmos (vader van EZ) rollen. Wie van hen sneuvelen, of dat ze allemaal aanblijven, is dus niet bekend.

Mocht je je nu zorgen maken over de serie, hoeft dat niet. Ook andere series ondergingen meerdere pilots. Denk aan Game of Thrones, dat nu een zevende seizoen heeft en nog een achtste krijgt, meerdere spin-offs en ook een compleet mislukte pilot had.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.