Première 'Game of Thrones' S7 breekt records

Première 'Game of Thrones' S7 breekt records

HBO zal tevreden zijn.

Jim Pedd, 19 juli 2017 om 08:48

Game of Thrones beleefde zondag zijn première in de Verenigde Staten (en met enige problemen hier in Nederland). HBO blijkt alle records gebroken te hebben met de nieuwe aflevering. De première trok 10,1 miljoen kijkers naar de zender, en nog eens 6 miljoen via streams.
Daarmee zijn de kijkcijfers wederom gestegen. Toen de serie in 2011 debuteerde, keken gemiddeld 2,22 miljoen mensen naar de show. Ondertussen ligt dat aantal dus veel hoger. Als je overigens alle kijkers meetelt op alle verschillende platformen, hebben er naar het schijnt evenveel mensen gekeken als naar de finale van het zesde seizoen, wat dan neerkomt op 25,7 miljoen kijkers.

Zondag wordt de tweede aflevering van het seizoen uitgezonden. Een dag later wordt die in Nederland beschikbaar gemaakt via Ziggo Movies & Series XL, al is het even de vraag of Ziggo er ditmaal wel in slaagt hem op tijd online te krijgen. Ondanks eerdere beloften, slaagde Ziggo er maandag niet in de aflevering om 21:00 online te krijgen. Vermoedelijk waren de servers overbelast, al is dat niet zeker.


Bron: THR

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Premiere, Kijkcijfers

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws