search

Ons nieuws van woensdag 19 juli 2017

Tweede seizoen Big Little Lies weer wat dichterbij
Series / Nieuws

Tweede seizoen Big Little Lies weer wat dichterbij

Als Nicole Kidman het al zegt geloven we dat ook...

Geoffrey Ketels

Er is de voorbije tijd heel wat te doen geweest over het verschijnen van een mogelijks tweede seizoen van de serie 'Big Little Lies'. De populaire HBO reeks welke is gebaseerd op een boek van Liana Moriarty zou in eerste instantie als éénmalig project verschijnen. Het succes van de serie legt echter een bom onder deze gedachte. Ook de ronduit indrukwekkende cast is een extra reden om door te blijven gaan met dit mooie project. Speculaties zijn de voorbije maanden alsmaar toegenomen tot nu ook niemand minder dan Nicole Kidman er zich mee gaat bemoeien.

Kidman, die een Emmy nominatie voor haar rol in Big Little Lies in de wacht wist te slepen gebruikt dit fantastische nieuws om nog een duwtje in de rug te geven van het productieteam achter de serie. Zij stelde in een interview letterlijk; "Dit nieuws brengt ons nog net wat dichter bij een tweede seizoen". Eigenlijk kan het team achter de reeks er niet meer van onderuit om een vervolg uit te brengen. Kidman is namelijk lang niet de enige actrice die een Emmy nominatie in de wacht wist te slepen. In totaal is Big Little Lies dan ook goed voor een duizelingwekkend aantal van 16 nominaties!

Kidman liet tijdens haar interview in ieder geval uitschijnen bereid te zijn om mee te werken aan een tweede seizoen. Dit geldt ook voor die andere topactrice Reese Witherspoon. Zij liet zich eerder in mei al ontvallen dat "iedereen er naar uitkijkt om aan de slag te gaan met een tweede seizoen".

Ben jij een fan van Big Little Lies en zou jij graag een vervolg zien?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige trailer 'Outlander' seizoen 3 nu online!!
Series / Trailer

Volledige trailer 'Outlander' seizoen 3 nu online!!

Het nieuwe seizoen begint op 10 september a.s.

Starz heeft de volledige trailer voor het derde seizoen van Outlander vrijgegeven. Het nieuwe seizoen gaat op zondag 10 september van start en bestaat uit dertien afleveringen. Het derde seizoen is gebaseerd op Voyager, het derde van de acht-delige boekenreeks van Diana Gabaldon.

Ronald D. Moore is uitvoerend producent van de serie, die direct verder gaat nadat Claire (Caitriona Balfe) via de stenen terugreist naar haar leven in 1948. Nu ze zwanger is van Jame (Sam Heughan), worstelt ze met het effect dat haar verdwijning heeft gehad op Frank (Tobias Menzies), haar eerste echtgenoot.

Jamie worstelt op zijn beurt in de 18e eeuw met de nasleep van de historische strijd om Culloden, alsmede het verlies van Claire. Jamie en Claire proberen nu afzonderlijk een nieuw leven te beginnen, maar wanneer Claire mogelijkheden ziet om terug te keren worden deze plannen verstoord.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe castleden 'Scream' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuwe castleden 'Scream' seizoen 3

Het nieuwe seizoen zal bestaan uit zes afleveringen.

Rapper Tyga en C.J. Wallace (zoon van The Notorious B.I.G.) zijn de nieuwste castleden van het derde seizoen van MTV-serie Scream, die een soort van reboot krijgt.

Het zes uur durende derde seizoen, dat in Amerika op drie avonden wordt uitgezonden, zal worden gefilmd in Atlanta met een volledig nieuwe cast, locatie en opzet. De plot draait dit keer om een high school-atleet genaamd Deion, die door zijn verleden wordt achtervolgd. Door zijn verleden brengt hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn vriendengroep in gevaar.

Tyga zal de rol spelen van Jamal, de oudere stiefbroer van Deion, terwijl Wallace de rol speelt van Amir, een jongen met het hart op de juiste plek die het onverwachte doelwit van een moordenaar blijkt te zijn.

Scream wordt geproduceerd door Queen Latifah, Shakim Conpere, Brett Matthews, Tony DiSanto, Liz Gateley, Marianne Maddalena, Cathy Konrad, Harvey en Bob Weinstein, Yaneley Arty en wijlen Wes Craven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Shades of Blue' S1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Shades of Blue' S1

Sterke misdaadserie met Jennifer Lopez in de hoofdrol.

Bedacht door: Adi Hasak | Cast: Jennifer Lopez (Harlee Santos), Ray Liotta (Matt Wozniak), Drea de Matteo (Tess Nazario), Warren Kole (Robert Stahl), Dayo Okeniyi (Michael Oman) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Zender: NBC

Misdaadseries zijn er genoeg voor de liefhebber. In dat rijtje past de prima NBC-serie Shades of Blue, die draait om corruptie en financiële misdrijven. Een origineel uitgangspunt dus voor een serie die ondertussen drie seizoenen meedraait. In Nederland is de serie nu te zien.

Harlee Santos (Jennifer Lopez) is een alleenstaande moeder en ze werkt voor het New York Police Department. Ze wordt daarnaast ook gedwongen om voor de anti-corruptie task force van de FBI te werken. Wat gebeurt er als de personen die je het meest vertrouwt je compleet in de steek laten?

Het eerste seizoen trok gemiddeld maar liefst 9,87 miljoen kijkers naar NBC en is daarmee erg goed bekeken. Critici waren verder bovenal te spreken over het acteerwerk van hoofdrolspelers Jennifer Lopez en Ray Liotta.



Dvd: Shades of Blue seizoen 1 | Duur: circa 9 uur | Release: juni 2017 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels & Frans Dolby Digital Surround 5.1| Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans | Discs: 3x Dvd| EAN: 5-053083-083885 | Met dank aan: Universal

Shades of Blue is een vrij eenvoudige Dvd-uitgave. Het gaat om een standaard Dvd-hoes, met voorop een poster. Daarop staan de drie hoofdpersonen: Harlee Santos (Jennifer Lopez), Matt Wozniak (Ray Liotta) en Tessa Nazario (Drea de Matteo). Dat allemaal in echte politiekleuren. Kijk je achterop zie je een synopsis en een overzicht van de extra's. Binnenin worden de drie schijven verder los van elkaar gepresenteerd en heeft elk hetzelfde design.

Beeld & Audio
Shades of Blue ziet er prima uit op Dvd. Het is een behoorlijk sfeervolle serie qua locaties en het geheel is vermoedelijk digitaal opgenomen. Dat uit zich in natuurlijke kleuren die er gewoon goed uitzien. Heel gedetailleerd zijn beelden niet, maar slecht ziet het er niet uit. Shades of Blue klinkt goed en heeft bovenal een belangrijke rol voor dialoog, dat ook goed te volgen is.

De extra's
Er zitten enkele standaard extra's op deze uitgave: Deleted Scenes en een Gag Reel. Ook is ervoor gekozen een alternatief einde toe te voegen: Alternate Ending "Who Is It That Can Tell me Who I Am".



Toekomst
We schreven het al: Shades of Blue krijgt een derde seizoen, waarvan de opnames in april van start gingen in New York. Dat ondanks dat de serie flink inleverde wat het aantal kijkers in de tweede reeks: waar het eerste seizoen gemiddeld 9,87 miljoen kijkers trok per aflevering, was dat bij seizoen twee nog 6,74 miljoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster onthult design schip in 'Star Trek: Discovery'
Series / Posters

Poster onthult design schip in 'Star Trek: Discovery'

En waarom zijn de Klingons opnieuw ontworpen?

Klingons zijn niet de enigen die een nieuw design hebben in Star Trek: Discovery. Ook het schip uit de titel heeft een nieuw ontwerp gekregen, nadat het eerder in 2016 voor het eerst onthuld werd. Op een prachtige poster zien we het vernieuwde ruimteschip staan. Zonder verder omhaal, hieronder het beeld.



Overigens vertelde Aaron Roberts, een van de showrunners, tegenover Entertainment Weekly waarom de Klingons een nieuw ontwerp hebben gekregen (ook fijn om te weten): "In uiteenlopende versies van Trek, zijn de Klingons nooit helemaal hetzelfde geweest. We gaan verschillende huizen met uiteenlopende stijlen introduceren. Hopelijk zullen fans meer bezig zijn met de personages en met hen meeleven, in plaats van na te denken over het redesign."

Vanaf 24 september te zien op CBS All Access en Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Première 'Game of Thrones' S7 breekt records
Series / Nieuws

Première 'Game of Thrones' S7 breekt records

HBO zal tevreden zijn.

Game of Thrones beleefde zondag zijn première in de Verenigde Staten (en met enige problemen hier in Nederland). HBO blijkt alle records gebroken te hebben met de nieuwe aflevering. De première trok 10,1 miljoen kijkers naar de zender, en nog eens 6 miljoen via streams.

Daarmee zijn de kijkcijfers wederom gestegen. Toen de serie in 2011 debuteerde, keken gemiddeld 2,22 miljoen mensen naar de show. Ondertussen ligt dat aantal dus veel hoger. Als je overigens alle kijkers meetelt op alle verschillende platformen, hebben er naar het schijnt evenveel mensen gekeken als naar de finale van het zesde seizoen, wat dan neerkomt op 25,7 miljoen kijkers.

Zondag wordt de tweede aflevering van het seizoen uitgezonden. Een dag later wordt die in Nederland beschikbaar gemaakt via Ziggo Movies & Series XL, al is het even de vraag of Ziggo er ditmaal wel in slaagt hem op tijd online te krijgen. Ondanks eerdere beloften, slaagde Ziggo er maandag niet in de aflevering om 21:00 online te krijgen. Vermoedelijk waren de servers overbelast, al is dat niet zeker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.