Dvd-recensie: 'Shades of Blue' S1

Sterke misdaadserie met Jennifer Lopez in de hoofdrol.

Jim Pedd, 19-07-2017 11:14

Bedacht door: Adi Hasak | Cast: Jennifer Lopez (Harlee Santos), Ray Liotta (Matt Wozniak), Drea de Matteo (Tess Nazario), Warren Kole (Robert Stahl), Dayo Okeniyi (Michael Oman) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Zender: NBC
Misdaadseries zijn er genoeg voor de liefhebber. In dat rijtje past de prima NBC-serie Shades of Blue, die draait om corruptie en financiële misdrijven. Een origineel uitgangspunt dus voor een serie die ondertussen drie seizoenen meedraait. In Nederland is de serie nu te zien.

Harlee Santos (Jennifer Lopez) is een alleenstaande moeder en ze werkt voor het New York Police Department. Ze wordt daarnaast ook gedwongen om voor de anti-corruptie task force van de FBI te werken. Wat gebeurt er als de personen die je het meest vertrouwt je compleet in de steek laten?

Het eerste seizoen trok gemiddeld maar liefst 9,87 miljoen kijkers naar NBC en is daarmee erg goed bekeken. Critici waren verder bovenal te spreken over het acteerwerk van hoofdrolspelers Jennifer Lopez en Ray Liotta.Dvd: Shades of Blue seizoen 1 | Duur: circa 9 uur | Release: juni 2017 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels & Frans Dolby Digital Surround 5.1| Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans | Discs: 3x Dvd| EAN: 5-053083-083885 | Met dank aan: Universal

Shades of Blue is een vrij eenvoudige Dvd-uitgave. Het gaat om een standaard Dvd-hoes, met voorop een poster. Daarop staan de drie hoofdpersonen: Harlee Santos (Jennifer Lopez), Matt Wozniak (Ray Liotta) en Tessa Nazario (Drea de Matteo). Dat allemaal in echte politiekleuren. Kijk je achterop zie je een synopsis en een overzicht van de extra's. Binnenin worden de drie schijven verder los van elkaar gepresenteerd en heeft elk hetzelfde design.

Beeld & Audio
Shades of Blue ziet er prima uit op Dvd. Het is een behoorlijk sfeervolle serie qua locaties en het geheel is vermoedelijk digitaal opgenomen. Dat uit zich in natuurlijke kleuren die er gewoon goed uitzien. Heel gedetailleerd zijn beelden niet, maar slecht ziet het er niet uit. Shades of Blue klinkt goed en heeft bovenal een belangrijke rol voor dialoog, dat ook goed te volgen is.

De extra's
Er zitten enkele standaard extra's op deze uitgave: Deleted Scenes en een Gag Reel. Ook is ervoor gekozen een alternatief einde toe te voegen: Alternate Ending "Who Is It That Can Tell me Who I Am".


Toekomst
We schreven het al: Shades of Blue krijgt een derde seizoen, waarvan de opnames in april van start gingen in New York. Dat ondanks dat de serie flink inleverde wat het aantal kijkers in de tweede reeks: waar het eerste seizoen gemiddeld 9,87 miljoen kijkers trok per aflevering, was dat bij seizoen twee nog 6,74 miljoen.

Lees meer over: Bluray, Dvd, Shades of Blue, Adi Hasak, Jennifer Lopez, Ray Liotta, Drea de Matteo, Warren Kole, Dayo Okeniyi

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix