search
Gerucht: 'Wrath of Khan' serie in de maak
Series / Nieuws

Gerucht: 'Wrath of Khan' serie in de maak

De beste schurk van Star Trek krijgt wellicht een show van Nicholas Meyer.

De lancering van Star Trek: Discovery staat om de hoek. Maar het lijkt niet de enige serie te zijn die in de franchise ontwikkeld wordt. Naar het schijnt is Nicholas Meyer, regisseur van Star Trek II: The Wrath of Khan en Star Trek VI: The Undiscovered Country bezig met een serie die draait om Khan, de beste schurk in de geschiedenis van de franchise.


Meyer voegde zich in 1982 bij de wereld van Star Trek, toen hij met The Wrath of Khan wellicht de beste film tot nu toe maakte. De film draaide om de schurk Khan Noonien Singh, die op de planeet Ceti Alpha V een nieuwe samenleving probeerde op te bouwen. Dat lukte niet, want de planeet veranderde in een woestijn. Vijftien jaar daarna besluit Khan wraak te nemen op Captain Kirk en de bemanning van de Enterprise.

Naar het schijnt werkt Meyer aan een serie die zich afspeelt rond de periode van Khan en zijn volgelingen op die planeet. Daarmee wordt het een prequel, die zich na de Star Trek: The Original Series afspeelt, en voor de film The Wrath of Khan. Zeker is het overigens nog niet, maar interessant klinkt het wel.

Vanaf 24 september is Star Trek: Discovery te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen