search

Ons nieuws van woensdag 2 augustus 2017

Totale oorlog in 'The Walking Dead' seizoen 8
Series / Nieuws

Totale oorlog in 'The Walking Dead' seizoen 8

De strijd barst los!

Na zeven seizoenen opbouw, wordt AMC's The Walking Dead voor het eerst een echt oorlogsverhaal. Showrunner Robert Kirkman vertelde dat tijdens een recent interview. Wat hem betreft wordt het een seizoen waarin de boel heel vlot zal lopen.

"Dus met seizoen acht proberen we een seizoen te maken met een veel hoger tempo, met meer actie, dat zich concentreert op het momentum en we hebben het gevoel dat we de afgelopen zeven seizoenen alle personages naar een bepaald punt gebracht hebben, en nu klaar zijn om hen in zekere zin te breken," aldus Kirkman.

Die totale oorlog waar men mee gaat spelen dit nieuwe seizoen, speelt zich natuurlijk af tussen de groepen van Rick (Andrew Lincoln) en Negan (Jeffrey Dean Morgan). Vanaf 22 oktober is het seizoen te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Unforgotten' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Unforgotten' seizoen 2

Hitserie nu ook in Nederland te zien.

Bedacht door: Chris Lang Cast: Nicola Walker (Cassie Stuart), Sanjeev Bhaskar (Sunil Khan), Peter Egan (Martin Hughes), Jordan Long (Murray Boulting), Lewis Reeves (Jake Collier) e.a. | Jaar: 2015 - heden | Zender: ITV

Cold cases zijn zaken waarvan de politie geen sporen meer vindt. Zaken die niet opgelost kunnen worden. De serie Unforgotten draait om dat soort zaken en werd in 2015 met een zeer succesvol eerste seizoen gelanceerd. Vervolgens verstreken er twee jaar eer het tweede seizoen te zien was, wat vanaf nu het geval is.

Opnieuw volgen we in dit seizoen een mysterieuze moordzaak van politie-inspecteur Cassie Stuart en haar partner Sunil Khan. Het verhaal begint met de vondst van een koffer aan de oever van een rivier in Londen. In de koffer bevinden zich de resten van een man van middelbare leeftijd, en het is aan Cassie en Sunil om de man te identificeren. Intussen maken we kennis met een aantal mensen die geen verband houden met elkaar, behalve dat ze allemaal een connectie met het slachtoffer hadden. Is één van hen de sleutel tot het oplossen van de zaak?

Het tweede seizoen van de werd gemiddeld beter bekeken dan de eerste reeks. ITV trok bij het eerste seizoen gemiddeld 6,44 miljoen kijkers in het Verenigd Koninkrijk. Dat waren er bij het tweede seizoen 6,91 miljoen. Een knappe prestatie dus, die ook past bij een serie met deze kwaliteit. Hieronder een trailer voor de eerste reeks, er was er gek genoeg geen te vinden voor het tweede seizoen.Dvd: Unforgotten seizoen 2 | Duur: 6 x 45 minuten | Release: juli 2017 | Video: 16:9 | Audio: Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 8-711983-966000 | Met dank aan: Just Entertainment

De Dvd-uitgave van Unforgotten is precies wat we gewend zijn van Just Entertainment. Het gaat om een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar een nette cover op. We zien voorop de hoofdpersonen van de serie en achterop is een duidelijk overzicht met de technische details en lezen we een uitgebreide synopsis over de televisieserie. Tot slot vinden we in de hoes nog twee schijven die op elkaar gestapeld zijn.

Beeld & Audio
Unforgotten ziet er net als andere Dvd-uitgaven van Just Entertainment goed uit op tv. Natuurlijk is het geheel niet haarscherp, maar het ziet er alsnog goed uit op televisie. Kleuren zijn over het algemeen natuurgetrouw en sfeervol. Er is dus niet gekozen voor extreme kleureffecten en dat bevalt wel. De audio is verder ook goed, met duidelijk te volgen dialoog.

Toekomst
Het zat er al dik in met de gegroeide kijkcijfers en overigens een BAFTA voor de beste dramaserie van 2016: Unforgotten krijgt ook een derde seizoen. Wanneer de reeks te zien is op ITV is niet zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie 'The Dark Tower' erg trouw aan boeken
Series / Nieuws

Serie 'The Dark Tower' erg trouw aan boeken

Trouwer dan de film.

Na jaren werk is vanaf 24 augustus The Dark Tower te zien. Het is de eerste live-action verfilming van de boekenreek van Stephen King en de uitgesproken intentie is om er meerdere series over te maken. Regisseur Nikolaj Arcel vertelt daar ook over met IndieWire, en laat weten dat de serie in het canon van de boekenreeks past, in tegenstelling tot de film, die het verhaal een andere richting geeft.

"Het wordt geschreven," zegt Arcel tijdens het interview. "Ik hielp mee met het schrijven van de pilot, met het opstellen van de ideeën voor het eerste seizoen en de pilot en de tweede aflevering. Het wordt fantastisch. Wat er zo spannend over was… waar we met de film een introductie wilden geven en een standalone verhaal willen vertellen dat op zichzelf kan bestaan, dat ook spannend was, is het werken aan de serie anders. Dat past vooral binnen het canon."

Ook in die zin dat het gaat om een serie die zich baseert op het boek Tovenaarsglas. "We gaan terug naar het verleden. Het wordt erg, erg trouw aan Tovenaarsglas en delen van The Gunslinger. Dat is het spannende, dat we regels dialoog direct konden gebruiken. Als fan is dat fantastisch."

Wanneer de serie er precies komt is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'Wrath of Khan' serie in de maak
Series / Nieuws

Gerucht: 'Wrath of Khan' serie in de maak

De beste schurk van Star Trek krijgt wellicht een show van Nicholas Meyer.

De lancering van Star Trek: Discovery staat om de hoek. Maar het lijkt niet de enige serie te zijn die in de franchise ontwikkeld wordt. Naar het schijnt is Nicholas Meyer, regisseur van Star Trek II: The Wrath of Khan en Star Trek VI: The Undiscovered Country bezig met een serie die draait om Khan, de beste schurk in de geschiedenis van de franchise.

Meyer voegde zich in 1982 bij de wereld van Star Trek, toen hij met The Wrath of Khan wellicht de beste film tot nu toe maakte. De film draaide om de schurk Khan Noonien Singh, die op de planeet Ceti Alpha V een nieuwe samenleving probeerde op te bouwen. Dat lukte niet, want de planeet veranderde in een woestijn. Vijftien jaar daarna besluit Khan wraak te nemen op Captain Kirk en de bemanning van de Enterprise.

Naar het schijnt werkt Meyer aan een serie die zich afspeelt rond de periode van Khan en zijn volgelingen op die planeet. Daarmee wordt het een prequel, die zich na de Star Trek: The Original Series afspeelt, en voor de film The Wrath of Khan. Zeker is het overigens nog niet, maar interessant klinkt het wel.

Vanaf 24 september is Star Trek: Discovery te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afleveringen S8 'Game of Thrones' wellicht 2 uur per stuk
Series / Nieuws

Afleveringen S8 'Game of Thrones' wellicht 2 uur per stuk

Of is dat toch excessief?

We zijn al bijna halverwege het op een na laatste seizoen van HBO's Game of Thrones. Ondanks gelekte afleveringen en scenario's, werkt men hard door aan het laatste achtste seizoen. Tijdens een interview met Vanity Fair liet sound designer Paula Fairfield per ongeluk vallen dat de afleveringen van het laatste seizoen wellicht allemaal van filmlengte worden.

Casey Bloys, de baas van HBO, sprak met The Hollywood Reporter en licht toe hoe lang ze wellicht worden. Echt filmlengte lijkt niet waarschijnlijk. "Ik kan me voorstellen dat ze langer worden, maar ik weet niet zeker hoe lang. We hebben die gesprekken nog niet gevoerd, omdat ik nog niet weet hoe lang de afleveringen worden. Twee uur per aflevering klinkt excessief, maar het is een geweldige show, dus wie weet?"

De kans lijkt groot dat showrunners David Benioff en D.B. Weiss straks kiezen voor afleveringen van minstens zestig tot zeventig minuten per stuk. Dat zou wel passen bij wat we dit seizoen zin: de finale van deze zevende reeks duurt 81 minuten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.