search
Serie 'The Dark Tower' erg trouw aan boeken
Series / Nieuws

Serie 'The Dark Tower' erg trouw aan boeken

Trouwer dan de film.

Na jaren werk is vanaf 24 augustus The Dark Tower te zien. Het is de eerste live-action verfilming van de boekenreek van Stephen King en de uitgesproken intentie is om er meerdere series over te maken. Regisseur Nikolaj Arcel vertelt daar ook over met IndieWire, en laat weten dat de serie in het canon van de boekenreeks past, in tegenstelling tot de film, die het verhaal een andere richting geeft.


"Het wordt geschreven," zegt Arcel tijdens het interview. "Ik hielp mee met het schrijven van de pilot, met het opstellen van de ideeën voor het eerste seizoen en de pilot en de tweede aflevering. Het wordt fantastisch. Wat er zo spannend over was… waar we met de film een introductie wilden geven en een standalone verhaal willen vertellen dat op zichzelf kan bestaan, dat ook spannend was, is het werken aan de serie anders. Dat past vooral binnen het canon."

Ook in die zin dat het gaat om een serie die zich baseert op het boek Tovenaarsglas. "We gaan terug naar het verleden. Het wordt erg, erg trouw aan Tovenaarsglas en delen van The Gunslinger. Dat is het spannende, dat we regels dialoog direct konden gebruiken. Als fan is dat fantastisch."

Wanneer de serie er precies komt is niet bekend.

Aanbevolen artikelen