search
'The Dark Tower' vindt showrunner

'The Dark Tower' vindt showrunner

Ondanks de tegenvallende reacties op de film, komt er gewoon een serie.

Jim Pedd

De The Dark Tower-serie zal gewoon gemaakt worden, ondanks tegenvallende recensies voor de eerste film in de franchise. Voor het eerst is een concrete ontwikkeling voor de serie: The Hollywood Reporter kan namelijk melde dat Glen Mazzara, die als tweede showrunner werkte aan The Walking Dead, getekend heeft voor de verfilming.


De bedoeling zou zijn om tien tot dertien afleveringen te maken, die kijken naar de oorsprong van Roland Deschain (Idris Elba). Dat is de laatste Scherpschutter en een man die erop gebrand is de Donkere Toren, die het universum bij elkaar houdt, te beschermen tegen de kwaadaardige Walter O'Dim. Waar de film van regisseur Nikolaj Arcel zich afspeelt in een tijd waarin de twee al lange tijd met elkaar vechten, zal dat voor de serie anders zijn. Die moet zich afspelen in de jonge jaren van Roland, toen hij nog een familie had.

"Ik ben al decennia een groot fan van Stephen King en vind de kans om The Dark Tower tot een televisieserie te vormen een grote eer. De gebeurtenissen van The Gunslinger, Wizard & Glass, The Wind Through the Keyhole en andere verhalen, behoeven een lange stijl om de complexiteit van Rolands coming-of-age goed weer te kunnen geven, om te laten zien hoe hij de Scherpschutter werd, hoe Walter de Man in Black werd en hoe hun rivaliteit Roland alles kostte, evenals iedereen van wie hij ooit gehouden heeft. Ik vind het fantastisch om dit verhaal te mogen vertellen. Et voelt alsof ik de sleutel van een schatkist gekregen heb," aldus Mazzara.

De serie heeft nog geen zender, dus daar zal eerst naar gezocht moeten worden.

Aanbevolen artikelen