search
Heel veel 'Star Trek'-series mogelijk
Series / Nieuws

Heel veel 'Star Trek'-series mogelijk

De franchise kan snel uitbreiden.

Of Star Trek: Discovery de franchise succesvol nieuw leven inblaast, weten we vanaf 24 september. Nu blijkt dat het mogelijk is dat de serie leidt tot een reeks spin-off series die allemaal draaien om Starfleet. Dat is in lijn met de oorspronkelijke plannen van oud-showrunner Bryan Fuller, die er een anthologieserie van had willen maken.


Tijdens een interview met Digital Spy vertelde Alex Kurtzman dat. "Ik denk dat het zeker mogelijk is. Het is een cool idee, maar niet iets waar iedereen het meteen mee eens was." Kurtzman denkt dan ook dat het een goed idee was om van Discovery een traditionelere serie te maken.

"Het is een erg cool idee, maar tegelijk ben ik ondertussen verliefd geworden op de personages van dit schip. Ik vind het fijn ze te zien, met ze te zijn. En dat zou ik niet per se meteen willen weggooien aan het eind van het seizoen voor een nieuwe serie. Maar het idee is geloof ik wel dat in de toekomst meer Star Trek-series volgen," aldus de scenarioschrijver.

Dat er meer mogelijk is hoorden we kortgeleden al: Nicholas Meyer zou aan een prequel rond Khan werken, de beste schurk die de franchise voortbracht. Maar uiteindelijk hangt alles af van het succes van Star Trek: Discovery, dat zijn thuis in de VS op CBS All Access gevonden heeft en in de rest van de wereld op Netflix te streamen is.

Aanbevolen artikelen