search
Weer aflevering 'Game of Thrones' gelekt
Series / Nieuws

Weer aflevering 'Game of Thrones' gelekt

En weer is het HBO zelf.

Je krijgt bijna het gevoel dat HBO het er zelf om doet. Er is weer een aflevering van Game of Thrones gelekt. En ondanks dat het bedrijf kortgeleden slachtoffer van een hack was, is de bron van de gelekte aflevering wederom HBO zelf. De Europese en Spaanse divisies van HBO plaatsten "korte tijd" de zesde aflevering, Death is the Enemy, online.


De vorige keer dat het mis ging, en een aflevering lekte, was dat de schuld van een Indiase subdivisie van HBO. "We zijn erachter gekomen dat de aankomende aflevering van Game of Thrones per ongeluk korte tijd online stond op de HBO Noric en HBO España platformen," bevestigt het bedrijf in een statement. "De fout lijkt te liggen bij een derde partij en de aflevering is direct verwijderd toen hij gespot werd. Dit is niet verbonden aan het cyberincident dat recent bij HBO in de Verenigde Staten plaatsvond."

Het zit HBO dus maar niet mee. Allereerst vonden allerlei spoilers hun weg naar Reddit. Recent lekten verder een scenario en andere spoilers uit via de HBO-hack. Daarna lekte de vierde aflevering, The Spoils of War uit via Star India (waarvoor ondertussen vier mensen gearresteerd zijn) en nu heeft HBO per ongeluk aflevering zes online gezet. Ondanks dat die maar korte tijd online stond, is dat genoeg voor het internet om ermee aan de haal te gaan en zijn er meerdere digitale kopieën te vinden.

Tegelijk heeft HBO weinig reden om zich zorgen te maken. The Spoils of War lekte uit, maar trok vervolgens een recordaantal van 10,2 miljoen kijkers naar de zender in de VS alleen al. Ook trok aflevering vijf, Eastwatch, weer een recordaantal van 10,7 miljoen kijkers. Afleveringen die online lekken worden dus heus niet minder bekeken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen