search
Jon Hamm tekent voor Neil Gaimanns 'Good Omens'
Series / Nieuws

Jon Hamm tekent voor Neil Gaimanns 'Good Omens'

En is een aartsengel.

Good Omens, de miniserie van Amazon die inspiratie haalt uit het werk van Neil Gaiman en Terry Pratchett, heeft een nieuwe acteur gecast. Jon Hamm heeft getekend om de rol van aartsengel Gabriel te spelen. Hij voegt zich daarmee bij David Tennant en Michael Sheen, die al hebben getekend om de hoofdrollen van Crowley en Aziraphale te spelen. Dat zijn een engel en een demon die samen vechten om het einde der tijden te voorkomen.

Het boek Good Omens stamt uit 1990 en werd lange tijd als onverfilmbaar gezien. Terry Gilliam zou er een film van maken, maar het project bleek te duur. In 2016 liet Gaiman nog weten dat hij, op verzoek van de toen al overleden Pratchett, de scripts voor een zesdelige verfilming schreef. Amazon liet in januari weten de serie te produceren.

Over het nieuws dat Hamm getekend heeft, vertelde Gaiman het volgende - en daarbij ging hij vooral in op het contrast van Hamm en Michael Sheens Aziraphale: "Hij is alles wat Aziraphale niet is. Hij is lang, ziet er goed uit, is charismatisch en onberispelijk gekleed. We hadden het geluk dat Jon Hamm hier tijd voor is, aangezien hij al die dingen al is zonder dat te hoeven spelen."

In de loop van 2018 te zien op Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen