Serie 'The Dark Tower' wordt complete reboot

Geen Idris Elba meer?

Jim Pedd, 23-10-2017 11:30

De geplande televisieserie gebaseerd op de The Dark Tower-boeken wordt een complete reboot. Dat laat schrijver Stephen King weten in een statement. De verfilming van zijn achtdelige boekenreeks liet lang op zich wachten, maar verscheen deze zomer eindelijk in de bioscopen.
Helaas was dat niet met groot succes, ondanks indrukwekkend werk van Idris Elba als Roland Deschain en Matthew McConaughey als de schurk. Maar de recensies en reactie van het publiek vielen tegen, waarna de box office ook tegen bleek te vallen. Vervolgens stopten de berichten over een rol voor Elba in de serie en nu laat King weten dat de boel - als die er komt - een reboot krijgt.

"De grote uitdaging was het maken van een film, gebaseerd op een boekenreeks die erg lang is, zo'n 3.000 pagina's. Het andere deel was de beslissing om een PG-13 film te maken op basis van extreem gewelddadige en ook expliciete boeken. Dat was moeilijk te vereenzelvigen, al moet ik zeggen dat [scenarist] Akiva Goldsman erg goed werk verricht had en een behoorlijk goede film wist te maken. De televisieserie die nu ontwikkeld wordt" we zullen zien wat ermee gebeurt. Maar het zal een complete reboot worden, dus we moeten maar afwachten."Bron: Vulture

Lees meer over: The Dark Tower, Stephen King, Serie, Reboot, Boekenreeks, Idris Elba, Matthew McConaughey

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix