search

Ons nieuws van maandag 23 oktober 2017

Bruce Campbell geeft downloaders schuld cancelen 'Ash vs. Evil Dead'
Series / Nieuws

Bruce Campbell geeft downloaders schuld cancelen 'Ash vs. Evil Dead'

Harde woorden voor zijn fans.

Acteur Bruce Campbell heeft jarenlang gevochten om een vervolg te geven aan de Evil Dead-trilogie. En dan vooral een vervolg met zijn personage Ash Williams. En met Ash vs Evil Dead kwam er ook een vervolg op de zender Starz. Na drie seizoenen is de serie echter voorbij. Volgens Campbell een oorzaak van het illegaal downloaden.

Tijdens een bijeenkomst ter promotie van zijn nieuwe boek 'Hail to the Chin: Further Confessions of a B-Movie Actor', zei Campbell volgens 1428 Elm het volgende tegen aanwezigen, nadat zijn vraag wie de STARZ-app heeft, werd beantwoord met geklap en gefluit:

"4/5 van jullie kunnen mijn kont kussen. Oh, waarom hebben ze Ash vs Evil Dead gecanceld? Waar is die show gebleven? Verdwenen... En weet je wat? Hey, jullie lapzwansen daar. Ash vs Evil Dead is één van de meest illegaal gedownloade series! Waarom is deze gecanceld? Omdat jullie allemaal loyale criminelen zijn."

De serie heeft overigens ook flink wat kijkers verloren. Het eerste seizoen trok nog redelijk wat kijkers, maar deze daalden tot ongeveer de helft tijdens seizoen 2.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie 'The Dark Tower' wordt complete reboot
Series / Nieuws

Serie 'The Dark Tower' wordt complete reboot

Geen Idris Elba meer?

De geplande televisieserie gebaseerd op de The Dark Tower-boeken wordt een complete reboot. Dat laat schrijver Stephen King weten in een statement. De verfilming van zijn achtdelige boekenreeks liet lang op zich wachten, maar verscheen deze zomer eindelijk in de bioscopen.

Helaas was dat niet met groot succes, ondanks indrukwekkend werk van Idris Elba als Roland Deschain en Matthew McConaughey als de schurk. Maar de recensies en reactie van het publiek vielen tegen, waarna de box office ook tegen bleek te vallen. Vervolgens stopten de berichten over een rol voor Elba in de serie en nu laat King weten dat de boel - als die er komt - een reboot krijgt.

"De grote uitdaging was het maken van een film, gebaseerd op een boekenreeks die erg lang is, zo'n 3.000 pagina's. Het andere deel was de beslissing om een PG-13 film te maken op basis van extreem gewelddadige en ook expliciete boeken. Dat was moeilijk te vereenzelvigen, al moet ik zeggen dat [scenarist] Akiva Goldsman erg goed werk verricht had en een behoorlijk goede film wist te maken. De televisieserie die nu ontwikkeld wordt… we zullen zien wat ermee gebeurt. Maar het zal een complete reboot worden, dus we moeten maar afwachten."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-review: 'American Horror Story: Raonoke'
Series / Blu-ray Review

Dvd-review: 'American Horror Story: Raonoke'

Het zesde seizoen ondertussen.

Bedenker: Ryan Murphy | Cast: Evan Peters (Rory Monahan / Edward Philippe Mott), Kathy Bates (Agnes Mary Winstad / The Butcher), Sarah Paulson (Audrey Tinall / Shelby Miller) e.a. | Jaren: 2011 "“ heden | Zender: FX

Zes seizoenen kent American Horror Story al en maker Ryan Murphy wilde met dit nieuwste seizoen een duisterder geheel maken. Details over het plot en de cast werden verder enorm geheim gehouden, tot de première van de eerste aflevering. Toen pas bleek dat het geheel Raonoke zou heten. Sinds twee weken op Dvd bverkrijgbaar.

American Horror Story: Roanoke staat los van het voorgaande seizoen en speelt zich hoofdzakelijk af in en rond een boerderijhuis dat wordt geplaagd door kwelgeesten uit de Roanoke-kolonie. De ontvangst van het nieuwe seizoen is goed. Op RottenTomatoes heeft het gemiddeld een 6,67 en is er een goedkeuring van 78 procent. "Een verrassende wending ten opzichte van eerdere AHS-seizoenen", stellen critici. Wel vinden ze het format van true crime nogal overdreven. De kijkcijfers deden niet onder voor eerdere reeksen en elke aflevering werd door minstens vijf miljoen mensen bekeken in de Verenigde Staten.



Dvd: American Horror Story Raonoke | Speelduur: 6 uur | Release: oktober 2017 | Video: 16:9 | Audio: Dolby Digital 5.1: Frans, Engels | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 3x Dvd | EAN: 8-712626-060352 | Met dank aan: 20th Century Fox

Raonoke heeft een wat opvallende Dvd-uitgave gekregen. Het geheel is sfeervol en geheel zwart, maar niet heel mooi. Het gaat namelijk om een standaard Dvd-hoes, met niks er omheen. Dat gebrek aan opsmuk zie je ook aan de binnenkant, waar enkel de drie schijven in zitten. Dat is jammer, want we zien vaak ook uitgaven die zowel aan de binnen- als buitenkant iets meer opmaak hebben.

Beeld en geluid
Ondanks dat het slechts een Dvd-uitgave is die we mochten recenseren, is AHS: Raonoke alsnog prima. De beelden zijn erg sfeervol en zien er vaak mooi uit. Dat dankzij de inventieve manier van filmen die men gehanteerd heeft. Het geheel ziet er gedetailleerd uit, al is het niet haarscherp. De audio is verder goed, met een mooie balans tussen dialoog en muziek.

Extra's
Er zijn twee extra's toegevoegd: Promo's American Horror Story: Raonoke (die gezamenlijk drie minuten duren) en Het Paley Center for Media Q&A met de cast en het creatieve team van Paleyest NY 2017. Dat laatste duurt een half uur en is geinig om naar te kijken als je echt houdt van de serie.

Toekomst
Het zevende seizoen, Cult, wordt sinds 5 september uitgezonden in de Verenigde Staten en spelt zich af na de verkiezing van Donald Trump als President van de Verenigde Staten. De première trok 3,9 miljoen kijkers en daarna nam het aantal kijkers redelijk sterk af tot 2,07 miljoen in aflevering zeven. Hoe dan ook zijn er nog een achtste en negende seizoen aangekondigd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chelsea Handler stopt met talkshow
Series / Nieuws

Chelsea Handler stopt met talkshow

Maar blijft samenwerken met Netflix.

Chelsea Handler gaat stoppen met late night televisie. Althans, televisie. Netflix heeft laten weten dat de show die ze maakte na twee seizoenen stopgezet wordt. De host zal zich meer gaan richten op activisme en ze gaat zich bezighouden met het maken van documentaires.

Het lijkt erop dat Netflix wel door had willen gaan en dat Handler er zelf een punt achter heeft gezet. Op Twitter liet ze weten "besloten te hebben niet terug te keren voor nog een seizoen van Chelsea, en in plaats daarvan zoveel mogelijk tijd te steken in het worden van een burger met meer kennis en betrokkenheid, en me te focussen op projecten die voor mij belangrijk zijn."

Ze blijft ook gewoon samenwerken met Netflix en documentaires voor de streamingdienst maken. Netflix zet ondertussen in op andere talkshows, waaronder Bill Nye Saves the World. Lees hieronder het volledige statement van Handler.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.