'House of Cards' eindigt met seizoen 6

'House of Cards' eindigt met seizoen 6

Het nieuws werd bekend kort nadat de controverse rondom Kevin Spacey het internet bereikte.

Zilko Tarici, 31 oktober 2017 om 08:45

Netflix heeft besloten met het zesde seizoen een einde te breien aan de populaire serie House of Cards. De opnames van de nieuwe afleveringen vinden momenteel plaats in Maryland. Het laatste seizoen wordt ergens in 2018 beschikbaar gesteld door de streamingdienst.
De aankondiging komt nog geen 24 uur na de beschuldigingen dat hoofdrolspeler Kevin Spacey Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp tijdens een feestje in 1986 seksueel zou hebben geïntimideerd. Rapp was ten tijde van het incident 14 jaar oud. Spacey liet niet lang hierna weten geschokt te zijn door Rapps verhaal en dat hij zich het incident niet kan herinneren. Tegelijktertijd onthulde Spacey aan de wereld dat hij homoseksueel is. Dit laatste feit werd hem niet in dank afgenomen, aangezien Spacey hiermee hiermee volgens velen een link lijkt te leggen tussen zijn geaardheid en seksuele aanvallen op minderjarigen.

The Hollywood Reporter weet verder te melden dat het zesde seizoen altijd het laatste moest worden, ook voordat de beschuldigingen jegens Spacey publiekelijk werden gemaakt. Netflix heeft nog geen officiële aankondiging gedaan rondom de beschuldigingen, maar de onthulling dat het zesde seizoen van House of Cards tevens het laatste is lijkt een statement an sich te zijn. Netflix hield zich eerder stil tijdens alle controverse rondom Harvey Weinstein van eerder deze maand (Weinstein en Netflix werkten samen aan meerdere projecten).

Bron: Netflix

Lees meer over: Kevin Spacey, House of Cards, Robin Wright, David Fincher, Beau Willimon

Informatie over de serie: House of Cards

Populair nieuws