search

Ons nieuws van dinsdag 31 oktober 2017

Opnames 'House of Cards' S6 stilgelegd wegens Spacey-controverse
Series / Nieuws

Opnames 'House of Cards' S6 stilgelegd wegens Spacey-controverse

Het is onduidelijk of het laatste seizoen nog wel afgerond zal worden...

Productiemaatschappij MRC en Netflix hebben middels een gezamenlijke verklaring laten weten dat de opnames van House of Cards seizoen 6 voor onbepaalde tijd worden stilgelegd.

De aankondiging komt een dag nadat er beschuldigingen jegens hoofdrolspeler Kevin Spacey naar buiten kwamen dat hij eind jaren '80 een toen 14-jarige acteur seksueel zou hebben geïntimideerd. Gisteren kregen we echter ook te horen dat het zesde seizoen tevens het laatste zou worden.

De opnames van het zesde seizoen waren pas een maand aan de gang in Maryland. Volgend jaar zouden we eigenlijk dertien nieuwe afleveringen voorgeschoteld krijgen, maar het is onduidelijk wat er nu gaat gebeuren. De opnames zouden in de komende weken weer kunnen worden hervat, maar Spacey zou volgens geluiden ook de serie kunnen verlaten, waardoor de plot ook volledig zou moeten worden aangepast. Een andere optie is dat het laatste seizoen in zijn geheel wordt geschrapt.

In de laatste aflevering van seizoen vijf zagen we dat Spacey's omstreden president Frank Underwood een rechtszaak boven het hoofd hing, terwijl zijn vrouw Claire (Robin Wright) de rol van de president overnam.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aliens terug in 'The X-Files' beelden
Series / Video/clip/featurette

Aliens terug in 'The X-Files' beelden

Goed gekoppeld aan seizoen 10.



Na de succesvolle terugkeer begin 2016 keren Gillian Anderson en David Duchovny ook terug voor een elfde seizoen, begin 2018. Hierboven zie je een nieuwe promo, waarin ook de buitenaardsen weer terug op aarde zijn.

De beelden tonen aan dat het nieuwe seizoen verder gaat waar het vorige was gebleven. In de slotaflevering van seizoen 10 zien we hoe Mulder moet dealen met een buitenaards virus. Scully ziet op haar beurt een UFO over een drukke verkeersbrug vliegen.

Agents Mulder (Duchovny) en agent Scully (Anderson) waren in 2016 te zien in zes "event"-afleveringen. Vooral de tweede, derde en vierde aflevering werden sterk ontvangen. De kijkcijfers waren opvallend, zeker van de eerste aflevering. Deze trok namelijk meer dan 16 miljoen paar Noord-Amerikaanse ogen. De overige afleveringen noteerden tussen de 7 en 10 miljoen kijkers. Het tiende seizoen is overigens al op Blu-ray verkrijgbaar.

Het elfde seizoen start in januari op de zender FOX.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen 'Twin Peaks' is mogelijk
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Twin Peaks' is mogelijk

Maar er zit geen haast achter.

Het is toch mogelijk dat er nog een vierde seizoen komt van Showtime-hit Twin Peaks. In 2014 werd de komst van een derde reeks aangekondigd, wederom met Kyle MacLachlan als de beroemde Agent Cooper. Maar de terugkeer verliep moeizaam, al werd deze dit jaar eindelijk uitgezonden.

De ontvangst was goed, fans waren blij, maar de serie werd niet goed bekeken. Desondanks stelt medebedenker Mark Frost dat het best kan dat er nieuwe afleveringen gemaakt worden. "Het is iets waar je lang en heel goed over na moet denken. We maken wel een beslissing zodra het moment daar is. Maar er zit geen gevoel van urgentie achter, absoluut niet."

Een terugkeer zou absoluut mogelijk moeten zijn en is ook wel interessant. Mede doordat het derde seizoen een aantal vragen onbeantwoord had gelaten, dus dat zou wel mooi zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of Cards' eindigt met seizoen 6
Series / Nieuws

'House of Cards' eindigt met seizoen 6

Het nieuws werd bekend kort nadat de controverse rondom Kevin Spacey het internet bereikte.

Netflix heeft besloten met het zesde seizoen een einde te breien aan de populaire serie House of Cards. De opnames van de nieuwe afleveringen vinden momenteel plaats in Maryland. Het laatste seizoen wordt ergens in 2018 beschikbaar gesteld door de streamingdienst.

De aankondiging komt nog geen 24 uur na de beschuldigingen dat hoofdrolspeler Kevin Spacey Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp tijdens een feestje in 1986 seksueel zou hebben geïntimideerd. Rapp was ten tijde van het incident 14 jaar oud. Spacey liet niet lang hierna weten geschokt te zijn door Rapps verhaal en dat hij zich het incident niet kan herinneren. Tegelijktertijd onthulde Spacey aan de wereld dat hij homoseksueel is. Dit laatste feit werd hem niet in dank afgenomen, aangezien Spacey hiermee hiermee volgens velen een link lijkt te leggen tussen zijn geaardheid en seksuele aanvallen op minderjarigen.

The Hollywood Reporter weet verder te melden dat het zesde seizoen altijd het laatste moest worden, ook voordat de beschuldigingen jegens Spacey publiekelijk werden gemaakt. Netflix heeft nog geen officiële aankondiging gedaan rondom de beschuldigingen, maar de onthulling dat het zesde seizoen van House of Cards tevens het laatste is lijkt een statement an sich te zijn. Netflix hield zich eerder stil tijdens alle controverse rondom Harvey Weinstein van eerder deze maand (Weinstein en Netflix werkten samen aan meerdere projecten).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple wil alleen familievriendelijke series maken
Series / Nieuws

Apple wil alleen familievriendelijke series maken

Niks geweld, naakt en scheldwoorden.

Apple schijnt een miljard dollar te investeren in de productie van eigen films en series. Maar dat worden geen standaard films en series. Persbureau Bloomberg dook in de plannen en onthult dat Apple van plan is series en films te maken die vooral familievriendelijk zijn. Iedereen moet ze kunnen kijken en dus hoeven we geen extreem geweld te verwachten.

"Het bedrijf is van plan de eerste projecten vrij te geven voor iedereen met een Apple-apparaat, mogelijk via de Apple TV-app. De bazen willen daarbij voorkomen dat kinderen bijvoorbeeld een verdwaalde tepel te zien krijgen. Elke serie moet perfect zijn voor de Apple Store. In plaats van naakt, geweld en scheldwoorden, die nu de standaard zijn geworden bij televisieseries op kabel- of streamingdiensten, wil Apple komedies en emotionele drama's maken met een brede aantrekkingskracht, waaronder NBC-hit This is Us en familieseries als Amazing Stories."

Kortom: de bedoeling is om zaken te maken die niet alleen voor een volwassen publiek zijn. Dat terwijl de boel eerder juist gebaseerd zou worden op hits als Game of Thrones en Breaking Bad. De vraag is wat het wordt, al lijkt het bericht van Bloomberg zeer waarschijnlijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.