search
Meerdere spin-offs 'House of Cards' in de maak
Series / Nieuws

Meerdere spin-offs 'House of Cards' in de maak

Waaronder een rond Doug Stamper.

Na zes seizoenen komt er een einde aan Netflix-hitserie House of Cards. Afgezien daarvan, is Netflix van plan om meerdere spin-offs te laten ontwikkelen. Op basis daarvan kijkt het streamingkanaal, dat met House of Cards zijn eerste echte kwaliteitsserie maakte, wat de mogelijkheden zijn.


Het meest prominente idee is volgens Variety om een spin-off rond Michael Kelly's Doug Stamper te maken. Maar daarnaast worden er "minstens twee andere plannen voor een spin-off verkend, al hebben er nog geen schrijvers voor getekend."

Naar het schijnt was Netflix overigens allang van plan om de serie tot een einde te brengen met het zesde seizoen en hebben de verhalen rond seksueel misbruik door acteur Kevin Spacey daar niets mee te maken. Netflix heeft in een statement laten weten dat het nieuws "zeer verontrustend" is een dat cast en crew "er zeker van zijn dat ze veilig kunnen zijn op de set".

Gedacht wordt om het model dat HBO hanteert bij de spin-offs van Game of Thrones te volgen. De bedoeling is dan om meerdere projecten te ontwikkelen en daarvan het beste te kiezen en te maken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen