search

Ons nieuws van woensdag 1 november 2017

Meerdere spin-offs 'House of Cards' in de maak
Series / Nieuws

Meerdere spin-offs 'House of Cards' in de maak

Waaronder een rond Doug Stamper.

Na zes seizoenen komt er een einde aan Netflix-hitserie House of Cards. Afgezien daarvan, is Netflix van plan om meerdere spin-offs te laten ontwikkelen. Op basis daarvan kijkt het streamingkanaal, dat met House of Cards zijn eerste echte kwaliteitsserie maakte, wat de mogelijkheden zijn.

Het meest prominente idee is volgens Variety om een spin-off rond Michael Kelly's Doug Stamper te maken. Maar daarnaast worden er "minstens twee andere plannen voor een spin-off verkend, al hebben er nog geen schrijvers voor getekend."

Naar het schijnt was Netflix overigens allang van plan om de serie tot een einde te brengen met het zesde seizoen en hebben de verhalen rond seksueel misbruik door acteur Kevin Spacey daar niets mee te maken. Netflix heeft in een statement laten weten dat het nieuws "zeer verontrustend" is een dat cast en crew "er zeker van zijn dat ze veilig kunnen zijn op de set".

Gedacht wordt om het model dat HBO hanteert bij de spin-offs van Game of Thrones te volgen. De bedoeling is dan om meerdere projecten te ontwikkelen en daarvan het beste te kiezen en te maken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' S8 kijkt naar achtergrond Negan
Series / Nieuws

'The Walking Dead' S8 kijkt naar achtergrond Negan

Daar gaan we veel meer over leren.

Er zijn nog heel wat vragen rond het achtergrondverhaal van Negan (Jeffrey Dean Morgan), de grote schurk van The Walking Dead op dit moment. Dit achtste seizoen zullen we antwoorden krijgen, zo laat acteur Morgan weten tijdens de Walker Stalker Con Atlanta (via Comic Book).

Morgan legde uit hoe de serie om zal gaan met het verleden van het personage. "Er wordt heel wat met het achtergrondverhaal van Negan gedaan dit seizoen. We hebben er niets van gefilmd, maar er zijn gesprekken met een paar personages waarin we meer over hem leren. Er zijn dit jaar een paar stillere momenten, wat een-op-een gesprekken, waarin je meer leert over waar hij vandaan komt. Zelfs als je Negan haat, zal je erachter komen en begrijpen, waarom hij de man geworden is die we hebben leren kennen en waarom hij de dingen doet die hij doet."

Het is mooi om te horen dat er wat meer over de achtergrond van het personage bekend wordt gemaakt. Of hij het einde van dit seizoen, of in elk geval de All Out War-verhaallijn haalt, is wel nog de vraag.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk 'Blair Witch' serie op komst
Series / Nieuws

Mogelijk 'Blair Witch' serie op komst

Het idee is in ontwikkeling.

Het lijkt erop dat de Blair Witch-franchise verder gaat als televisieserie. De boel werd gelanceerd in 1999 met The Blair Witch Project, een film die gemaakt werd voor 60.000 dollar en wereldwijd 248,6 miljoen dollar opbracht. Vervolgen zijn er genoeg gemaakt, maar die wisten het niet zo goed te doen als het origineel.

Maar maker Eduardo Sanchez blijkt wel te geloven in meer materiaal. "Wat ons betreft is het heel logisch om te zeggen dat er een Blair Witch serie gemaakt moet worden. Je kan zeggen dat het van de oorspronkelijke makers is en dan halen we een boel interessante regisseurs aan boord, die afleveringen mogen regisseren."

Sanchez wilde er niet teveel over vertellen, maar wel dat het idee van een anthologieserie het interessantst klinkt. "Maar weet je wat, we zullen moeten afwachten en zien wat de toekomst ons biedt," aldus Sanchez. Hij heeft zelf de rechten niet in handen, die zijn van Lionsgate, maar dat schijnt wel interesse te hebben in het project.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

Bekijk alle artikelen