search
Blu-ray review 'Homeland' - Seizoen 6
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Homeland' - Seizoen 6

Claire Danes is weer terug, in New York.

Ontwikkelaars: Howard Gordon | Alex Gansa | Cast: Claire Danes (Carrie Mathison), Mandy Patinkin (Saul Berenson), Elizabeth Marvel (Elizabeth Keane), F. Murray Abraham (Dar Adal), Rupert Friend (Peter Quinn), e.a. | Uitzending serie: 2011-heden | Tv-zenders: Showtime

Begin dit jaar debuteerde alweer het zesde seizoen van Homeland, opnieuw goed ontvangen bij de critici en het publiek. Het seizoen verscheen wel flink later dat normaal, maar dit zorgde niet voor een terugval in de kijkcijfers. De serie van Showtime blijkt namelijk een zeer hechte groep kijkers te hebben. Het was overigens het eerste seizoen dat actrice Claire Danes niet werd genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol als Carrie Mathison.

20th Century Fox Home Entertainment bracht onlangs seizoen 6 uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.In Seizoen 6 keert Carrie terug naar de VS, samen met haar dochter Franny. De relatie tussen moeder en dochter zal in dit seizoen veranderen. De CIA-agente gaat aan het werk als advocate voor Amerikaanse moslims. Naast de bekende gezichten komen er ook nieuwe personage's in dit seizoen.Serie: Homeland - Seizoen 6 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 12 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 8712626090311 | Release: oktober 2017 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het zesde seizoen van Homeland zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de verder sobere keepcase geen extra info over de afzonderlijke afleveringen of het bonusmateriaal. To Bad.

De uitgave levert een uitstekende High Def weergave af, met zeer strak en scherp beeld. Zeker de close-ups zijn laten dit zien. De kleuren zijn wat sober, maar passen uitstekend bij de serie die verder ook een mooi filmische uitstraling heeft, niet gehinderd door storende ruis of andere onvolkomenheden. De geluidstrack is DTS-HD 5.1 met een focus op de dialoog. Ook is er veel sfeervolle muzikale ondersteuning aanwezig. Deze wordt sterk gemengd met het dialoog en de actie en laat ook ruimte voor wat surround effects. Mooi aan de uitgave is dat de afleveringen per disc in een 'seizoenmodus' afgespeeld kunnen worden.

Enkele extra's
Op de derde schijf staan drie extra's. De eerste heet ' Op locatie: New York' en kijkt uiteraard naar de opnames in de grote Amerikaanse stad. Erg aardig om te zien wat voor een impact dat heeft. De volgende extra is een snelle erg promotionele video die inzoomt op het zesde seizoen. In de derde en laatste extra 'Het Palet Center for Media Q&A met de cast en het creatieve team van Paleyfest NY 2016' wordt er stil gestaan bij een uitgebreid gesprek tussen de bekende acteurs en de creatieven achter de serie. In een klein uur volgt een diepgaand gesprek, vooral interessant voor de die-hard Homelanders.

Nog twee seizoenen Homeland onderweg
Showtime lijkt nog twee seizoenen te gaan maken van Homeland. Seizoen 7 en 8 zouden al besteld zijn. De kans is aanwezig dat de serie daarmee ook afgesloten worden. Showrunner Alex Gansa liet al eens weten dat het verhaal stopt na seizoen 8. Het zevende seizoen moet begin 2018 verschijnen. Hieronder een promo voor het nieuwe seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen