search
Blu-ray review 'Taboo' - Seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Taboo' - Seizoen 1

Tom Hardy in topvorm.

Ontwikkelaars: Tom Hardy | Edward "Chips" Hardy | Steven Knight | Cast: Tom Hardy (James Keziah Delaney), Leo Bill (Benjamin Wilton), Jessie Buckley (Lorna Bow), Oona Chaplin (Zilpha Geary), Mark Gatiss (Prince Regent), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zenders: BBC One | FX

Samen met zijn vader Edward "Chips" Hardy en Steven Knight ontwikkelde de Britse ster Tom Hardy deze achtdelige misdaadserie Taboo voor de zenders BBC One en FX. Vooral de acteerprestaties van Hardy als James Keziah Delaney werden geprezen. De samenwerking tussen Hardy en Knight blijkt een succesvolle. Eerder maakten ze al de serie Peaky Blinders en de goed ontvangen film Locke uit 2013.

Dutch FilmWorks bracht Taboo uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.



In Taboo keert de reeds lang dood gewaande James Keziah Delaney in 1814 vanuit Afrika terug naar zijn huis in Londen als compleet veranderd en getekend man. Hij wil de nalatenschap van zijn vader, die aan het hoofd van een scheepsbouwimperium stond, opeisen en een nieuw leven beginnen. De erfenis van zijn vader blijkt echter een heuse gifbeker te zijn. In elke duistere hoek van Londen liggen vijanden op de loer. James moet zich in steeds moeilijker bochten wringen om zijn doodsvonnis te ontlopen. In een wereld van samenzweringen en moord wordt langzaam maar zeker een duister familiemysterie ontrafeld in dit explosieve relaas van liefde en haat.



Serie: Taboo - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-Ray | Afleveringen: 8 x ca. 56 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 8719372005668 | Release: november 2017 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee Blu-Ray schijven van deze uitgave van Taboo zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de verder sobere keepcase geen extra info over de afzonderlijke afleveringen. Jammer.

De beeldkwaliteit van deze uitgave ziet er netjes uit. De scherpte is ruim voldoende en dat rechtvaardigd deze Blu-ray uitgave. De kleuren zijn wel wat sober en mogelijk iets te flets na de transfer. Maar dat mag het kijkplezier niet wegnemen, aangezien de serie prachtig gemaakt is met een doorgaans prima filmische weergave. Het geluid komt via een standaard DTS-HD geluidstrack, met prima te volgen dialoog en nette muzikale ondersteuning.

Enkele extra's
Dutch FilmWorks heeft de acht afleveringen verdeeld over twee schijven en mogelijk was daardoor geen plaats meer voor bonusmateriaal. Deze zijn in ieder geval niet terug te vinden op deze uitgave. Hieronder dan maar de VFX Breakdown van Taboo:



Taboo krijgt waarschijnlijk drie seizoenen
Voor nu lijkt het erop dat Taboo uit drie seizoenen moet bestaan. Steven Knight heeft er namelijk nog twee in de planning staan: "Ik voel aan alles dat de film uit drie delen (seizoenen) zal bestaan. Het eerste deel was 'de ontsnapping'. Het tweede deel wordt 'de reis' en het derde deel 'de aankomst'. Daarna is het klaar. Het is denk ik niet het verhaal wat de kijkers zullen verwachten, maar ik hoop wel dat ze ervan zullen genieten." Of dit doorgaat hangt uiteraard af van de kijkercijfers. Het tweede seizoen is in ieder geval al wel besteld door BBC One en FX. De kijkcijfers van het eerste seizoen waren netjes, met tussen de 5,5 en 7 miljoen kijkers per aflevering.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen